Spar tid med 5 nemme tricks

Der er kun 24 timer i døgnet, og når man i forvejen skal arbejde i 8 af dem, transportere sig i 2. (Sponsoreret) Underholde, made, bade og fodre børn i 5-6 timer. Lave mad og vaske tøj i 2 timer, så efterlader det ikke meget tid til søvn og alle de andre småting, der også skal ordnes i en hektisk hverdag. Så hvad gør man, hvis man gerne vil allokere lidt ekstra tid i hverdagen? Man lader sig inspirere af 5 tips til at springe over, hvor gærdet er lavest:

Minimer strygning

Vasketøj, der skal stryges kan være en tidskrævende opgave, men faktisk kan du gøre det lettere for dig selv.

Hæng arbejdsskjorten pænt på en bøjle. Herefter hænger du den ind på badeværelset før hele familien tager bad om morgen. På den måde vil dampen fra brusebadet udglatte rynkerne. Efter morgenrutinerne er færdige, hænger du skjorten til lufttørring et sted, hvor der er mere luft, såsom i soveværelset eller stuen – gerne med et åbent vindue i nærheden. Alternativt kan du bruge en forstøver, som du sprøjter med på de krøllede områder, hvorefter du kan bruge en hårtørrer til at blæse tøjet tørt med.

Er du på farten, hvor du ikke har mulighed for at medbringe et strygejern, kan du i stedet for bruge et glattejern til at ’stryge’ de værste krøller væk. Bare husk at indstille jernet, så det ikke varmer ved højeste temperatur, hvis du eksempelvis skal glatte dit ynglings tørklæde fra BESOS.

Fjern kalkpletter fra dine glas

Du venter gæster til aften, og mens du jonglerer madlavningen, forsøger du samtidig at få dækket et flot bord, men da du sætter servicen på bordet opdager du, at dine fine glas og vandkarafler, fra Wasps, er fulde af kalkpletter. I stedet for at stå og pudse alle glas rene med en våd klud, kan du stille dem i opvaskemaskinen og vaske dem med citronsyre, som du kan købe på brevform. Citronsyren hælder du i sæbeskuffen, hvorefter du vasker dine glas på et almindeligt vaskeprogram.

En hurtig omgang restemad

Køleskabet er fyldt af rester, men der er ikke nok af hver enkel ret til at servere et helt måltid. Hvad gør du, når du allerhelst vil springe den store madlavning over og desuden ikke har plads til alle resterne i køleskabet? Du laver vietnamesiske forårsruller!

Køb en pakke rispapir og kog nogle minutnudler i en bouillonterning. Herefter skærer du dine restegrønsager og kød i strimler og hælder det i små skåle. Lav en hurtig dressing af en pose dipmix i creme fraiche, og server noget soya hertil. Når det hele er stillet på bordet, kan børnene selv rulle deres forårsruller – de første med lidt hjælp fra dig, men herefter vil de synes, at det er en sjov og anderledes aftensmad. Det er er desuden en god måde at lokke lidt ekstra grønsager i børnene.

En hurtig støvsugning af hjørnerne

Du får din boligadvokat København på besøg efter arbejde, men hjemmet trænger til en ordentlig omgang støvsugning, for bare at se nogenlunde præsentabel ud. Du har dog hverken tid eller overskud. Hvad gør du?

Det mest synlige støv og hår samler sig som regel i klynger i hjørner og langs paneler. Tag en ordentlig omgang køkkenrulle om hånden og fugt det let. Kør papiret forbi paneler og hjørner, så du fanger støvet op med papiret. Vupti –  støvsugningen er klaret i et snuptag.

Rengør nemt ovnen

Ovnen kan hurtig komme til at ligne et bombekrater, og jo længere tid man udskyder rengøringen, jo værre bliver det underligt nok. Det letteste og mest optimale vil være at tage rengøringen i forkøbet og gøre ovnen ren, så snart den er kølet af efter madlavningen, men har man ikke lige tid og overskud til det, kan man i stedet for prøve følgende:

Smør ovnen ind i brun sæbe og put husholdningsfilm over, så sæben ikke tørrer ind. Sådan lader du den stå natten over, hvorefter du kan rengøre ovnen med vand næste dag, når al fedtet har løsnet sig.

Alternativt kan du smøre ovnen ind i brun sæbe og herefter tænde den på 100 grader. Når sæben bobler, slukkes ovnen. Lad lågen være lukket og når ovnen er kølet helt af skrubbes den ren med varmt vand og en svamp. Husk handsker.

Ovnpladerne smører du ligeledes ind i brun sæbe og lægger i en sort affaldssæk. Lad sæben trække ind i fedtet til dagen efter, hvor du kan vaske eller tørre fedtet af i håndvasken med en klud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.