Forårsrengøring: Husk disse 5 ting undervejs

Foråret er ankommet, hvilket betyder, at det er tid til den store forårsrengøring. (Sponsoreret) Selvom det er noget, de færreste ser frem til, skal det overstås, så der igen kan gå noget tid med en komplet ren bolig. Men en forårsrengøring betyder jo, at alt skal rengøres – også de steder, der måske ikke lige får en hjælpende hånd i den travle hverdag. Det kan være omfattende og trættende, og derfor er det godt at have nogle ting in mente for at lykkes med dit projekt bedst muligt.

De oversete hårde hvidevare

Noget, der sjældent får en omgang med den våde klud og sulfo er køkkenelementerne. Ovnen, fryseren, emhætten og køleskabet kan for mange virke uoverskuelige at gå i gang med, og her starter den onde cirkel. Så snart der går lang tid i mellem disse bliver rengjort, jo sværere er det er få fedtpletter og madrester af. Det betyder blot, at du skal bruge endnu længere tid og flere kræfter, når du endelig går i gang.

Derfor bør du sætte god tid af tid at give disse ting en omgang. Ovnen kan rengøres ved hjælp af vand og sæbe. Er dette dog ikke effektivt nok, kan du med fordel bruge brun sæbe. Derudover kan du fjerne alt indhold i køleskabet for at vaske hylder og skuffer, da det vil forbedre hygiejnen derinde. Måske er fryseren også mere end klar til en omgang afrimning efter den har akkumuleret store mængder af is. Sluk her for fryseren, tag alt indhold ud og skrab isen fra væggene væk. Sidst er der også emhætten. Kulfilteret i emhætten kan udskiftes, og når det kommer til filteret foran udsugningen vil noget sæbevand gøre underværker.

Få hjælp fra familien

Det er ingen hemmelighed, at forårsrengøring kan være et omfattende projekt, alt efter hvad du prioriterer at give en tur. Står du med det hele selv, kan det dog hurtigt blive kedeligt og trættende. Så hvorfor ikke få nogen til at hjælpe dig for at gøre det lettere og ikke mindst sjovere? Det kan være andre i din familie ikke har noget imod at give en hjælpende hånd. Ellers kan du altid lokke med kage og kaffe efter det hele er overstået.

Få ordnet alle de andre projekter samtidigt

Selvom forårsrengøring normalt betyder rengøring for de fleste, har du sikkert nogle andre projekter i dit hjem, du længe har tænkt på at få gjort. Måske har rækværket længe trængt til en omgang maling, havemøblerne noget olie eller græsset en tur med græsslåmaskinen. Nu du alligevel er i gang med at give den hele armen, kan det give dig blod på tanden til samtidigt at få ordnet de andre ting, der skal fixes før eller siden. Mangler du værktøj, materialer eller lignende til dine projekter, kan du få disse billigt hos Hus og Haveliv, så du kan ordne det hele uden at sprænge budgettet.

Hold gode pauser

En ordentlig omgang forårsrengøring fordelt over en hel dag eller to, tager på ens kræfter. Det er hårdt og kedeligt, men ikke desto mindre bliver du glad for det, så snart det er gjort. For at gøre hele projektet mindre uoverskueligt og ulideligt, så husk gerne nogle gode pauser undervejs. Det kan være en halv time på sofaen er tiltrængt, eller at du skal i køkkenet og forkæle dig selv med nogle hjemmelavede pandekager – du kan eventuelt følge denne opskrift fra Hurtig Mums, som med sikkerhed vil smage dig. Mulighederne er mange, så længe du får sat tid af til lidt hygge og afslapning undervejs, så du ikke går helt død i projektet.

Sæt en dag eller to af på forhånd

Det kan være du gør det for din egen skyld, så du endelig kan ånde lettet op og ikke tænke på de nullermænd, der længe har stirret på dig fra hjørnet i stuen. Det kan også være, at en boligadvokat allerede er kontaktet, og din bolig skal sælges. Alle ved, at et helt skinnende og funktionelt hjem ser bedre ud og sælger nemmere. Det er ingen hemmelig.

Lige meget hvorfor du gør det, skal du bare sikre dig, at det rent faktisk bliver gjort. Gør du det som en spontan beslutning midt på dagen, har du måske ikke de midler, der skal til at lave forårsrengøring. Planlæg derfor hvornår det skal gøres og sæt tid af til det. Sørg for at alle rengøringsmidlerne er købt og lav eventuelt en liste over, hvad du ønsker at få gjort. Herved kan du lettere skabe overblik over, hvad der skal rengøres, inden dagen er omme.

(Sponsoreret indlæg)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.