Her er en anderledes opskrift på lagkagebunde, som er geniale, når lagkagen lige skal være lidt mere delux – evt. bryllupslagkage!
Bunde – 4 stk.
Ingredienser
250 g finthakkede smuttede mandler
75 g groftrevet ren, rå marcipan
40 g kartoffelmel (1¾ dl)
35 g hvedemel (1¾ dl)
1 ¾ tsk bagepulver
7 æggehvider – evt. pasteuriserede
200 g sukker
30 g smør – smeltet til pensling
Fremgangsmåde
Bunde: Bland mandler, marcipan, kartoffelmel, hvedemel og bagepulver. Pisk hviderne stive i en skål. Tilsæt sukkeret og pisk i yderligere ca. 2 min. Vend de piskede hvider i mandelblanding.
Pensl 2 springforme – evt. 2 forskellige størrelser til bryllupskage.
Bag derefter bundene midt i ovnen i 30 min ved 150 grader (ikke varmluft). Del bundene og saml kagen!
Hvad med den sidste halvdel sukker?
Bare tilsæt det hele på en gang! Retter det lige 🙂
Kan de fryses
Hej Julie.
Ser fantastisk ud, helt sikkert en opskrift jeg skal prøve. Ved du hvor lang tid de bunde kan holde sig på køl?