Vinduespudsning på den nemme måde

Jeg har to spørgsmål som jeg håber I kan hjælpe mig med:
1) Mine vinduer er møgbeskidte efter en tør juli måned samt en blæsende og regnfuld august. Har I et vidundermiddel der gør det nent at vaske mine vinduer?
2) Hvordan får man sine lagner hvide igen? I skrev jo tidligere at man skal holde sig væk fra lyserød vaske- og rengøringsmidler, hvordan gør man så?

På forhånd tak

Jeanet

[box type=”shadow” ]SVAR

Når der skal vaskes vinduer er det alfa omega, at du har en skraber med blødt gummi. Køb evt. din skraber hos dit lokale vinduespudsefirma, eller på nettet. Køber man fra starten en god skraber, er vejen til smukke vinduer skabt. Det er nemlig vigtigt at man kan skifte gummi’et på skraberen hvis der kommer små revner i det osv. Det er nemlig disse der forårsager de berømte striber på vinduerne, som vi alle, så gerne vil undgå.

Når gummiet ikke længere er blødt, er det tid til at skifte det. Når du skal vaske dine vinduer, så blander du lidt opvaskemiddel i din spand med vand, og vasker dernæst pletter mv. af med en klud, hvorefter du bruger din skraber og runder af med at tørre efter med et gammel viskestykke el. lign. Hvis du har en ryger i hjemmet eller en brændeovn, kan du med rette blande lidt salmiakspiritus i vandet og det vil hjælpe med at få vinduerne endnu mere rene og det hjælper også på lugten. For at få svar på dit spørgsmål ang. lagener så følg dette link[/box]

 

8 Comments

  • Min bedste opskrift på vinduespudsevand er: sulfo, Ajax og eddike. Og kun lidt af hvert og masser af vand.

  • Hvis man har plasticvinduer, kan man 1-2 gange om året, vaske sine vinduer udvendig i en bilshampoo (køb den hos det lokale autoværksted, t-hansen eller lignende). Bilshampooen må gerne indeholde en smule voks. Dette giver vinduerne et lækkert “shine” og beskytter samtidig vinduer med plasticramme..

  • Mht. vinduesvask. Jeg bruger altid varmt vand tilsat en lille smule sprinklervæske. Vinduerne bliver helt rene – selv efter en vinter med blæst og regn

  • Jeg har ikke ligefrem et en kommentar til emnet, men et spørgsmål:
    Hvad gør man når ens vinduer er for små til en skraber?

  • Brug avispapir til at pudse efter med. Så kommer der ingen striber, fnug eller lign. Og vinduerne får en superflot glans!

  • Hvis man ikke gider blande selv, så kan man evt. også bruge produkter såsom Vindulan, men ellers er det nemt at lave blandinger selv, som virker lige så godt – også i forhold til frost vejr, kalk mv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.