Vi tester Electrolux’ Stavblender, Ultramix Pro

Da min højtelskede og fuldkommen opslidte elpisker døde i Juni måned, skulle jeg til at se mig om efter en erstatning. Dog behøvede jeg ikke lede ret længe, da jeg kort efter fik muligheden for at teste, hvad der skulle være Electrolux’ nyeste stavblenderdrøm, Ultramix Pro, samt Elextrolux’ nye “Now you’re cooking” koncept.

Postbilag kopi 10

Ultramix Pro kom til mig i en flot stor kasse. Maskinen var 25 cm. lang, havde imponerende 700 watt og en fantastisk lang ledning. Dens særlige velouté kniv skulle være med til at gøre min mad ekstra cremet og lækker, hvilket jeg så meget frem til. Blenderen bestod af maskindelen, hvorpå man kunne sætte den flotte blender, som var i æstetisk rustfrit stål. Udover blenderen, var der den sædvanlige høje beholder til at blende i, samt en skål på 1 liter, som man kunne sætte maskindelen op i og så fungerede skålen som en gedin røreskål, med skarpe knive og to forskellige rivjern, med hver deres forskellige mønstre. Derudover fulgte to piskeris, så man skulle få en fantastisk kraftfuld elpisker.

Postbilag

Electrolux’ nye koncept om at få det professionelle køkken, ind i familiens køkken, handler blandt andet om, at man bare skal se en video på sin smartphone eller tablet og følger man den, kan man lave den lækreste mad med sin smarte stavblenderextrodinaire. Jeg havde besluttet mig for at jeg ville lave opskriften på veganske Apple Tarts. Det skulle dog blive noget af en udfordring. Selvom videoen var smukt lavet og kvaliteten af filmen var i orden, så var det dog ikke helt nemt, at lave lige præcis den opskrift jeg havde valgt.

Apple-tartlets_hero

Opskriften indeholdt blandt andet Mandelsmør, som viste sig at være lidt af et projekt at støve op nogen steder. Jeg var dog frisk og tænkte, at det ikke kunne være så svært at røre sammen selv. Og når nu jeg stod overfor en ny fantast blender, skulle jeg så ikke sætte den på en ordentlig test? Mandelsmør er eftersigende meget nemt at fabrikere selv. Man skal “bare” blende en omgang mandler i 15-20 minutter. Det er ingen sag, for denne 700 watts kanon, tænkte jeg med blenderen i hånden. Jeg monterede den på den medfølgende skål og det skulle jeg komme til at fortryde. Som mange andre håndmixere, havde blenderen nemlig ikke en knap man bare trykker on/off på. Man skulle stå og holde knappen nede hele tiden, for at få den til at blende. Så var 20 minutter altså LAAAANG tid for min stakkels hånd, som blev godt og grundigt rystet af de 700 watt. Desuden kunne man justere hastigheden på en anden knap, som gjorde at den anden hånd også skulle i brug. I anbefalingerne stod der dog, at man kun måtte blende i op til 60 sekunder med maskinen og så skulle den hvile, men hvad med alle de ting, der skal blendes eller piskes længere – æggehvider, kager og fx. mandelsmør?

Postbilag kopi 7

Et plus ved maskinen var dog, at når maskindelen sad fast på skålen, så SAD DEN FAST! Så kunne man løfte hele skålen blot ved at løfte maskindelen og man kunne også ryste skålen med en hånd, mens man blendede videre, når ens mandelmasse samlede sig i bunden. Det var bare ærgeligt, at man hele tiden skulle holde den forbistrede knap inde. Apple tarts’ene tog længere tid end beregnet, men opskriften var faktisk god og de blev super lækre. Næste gang vil jeg dog nok købe mandelsmøret eller lave det i min foodprocessor, så jeg kan spare mine fingerkræfter.

Postbilag kopi 8

Udover denne blandede oplevelse, blev maskinen og jeg desværre, aldrig helt gode venner. For det første fandt jeg håndtaget stort og ikke rart at holde ved, når en kage skulle piskes sammen. Det var meget aflangt og det gjorde den svær at styre, hvilket var ærgeligt, idet den ellers piskede ingredienserne luftige og lækre. Men den sprøjtede desværre og det skulle man lige lære at styre. Derudover stod der i manualen, at røreskålen sagtens kunne tåle opvaskemaskinen, men efter den første tur i maskinen, var gummiringen i bunden, alligevel faldet af og den var ikke helt nem at påføre igen. Maskinen var også svær at skille ad. Man skulle trykke på en knap for, at løsne maskindelen fra piskerisene og blenderdelen, og det sagde ikke bare klik og så faldt de ud, man skulle med møje og besvær hive dem ud ved hjælp af begge hænder. Øv. Desuden var der en mindre detalje, som irriterede mig. Ved første tryk på maskinen opdagede jeg, at maskinen først starter 1-2 sekunder efter man trykker på startknappen. Det er måske en lille ubetydelig detalje og den har nok den funktion, at beskytte børn, hvis de skulle nå at trykke på knappen, da den så ikke i gang med det samme. Ikke desto mindre, irriterede det mig og det fik maskinen til at virke mindre skarp i kanten, end det rustfrieudtryk gerne ville give en illusion om.

Postbilag kopi 3

Generelt fungerede maskinen godt og man kunne da både snitte løg, lave råkost, bage kager, blende supper, og lave mandelsmør, men det hele var absolut ikke så simpelt, som de gerne vil have det til at se ud til. Jeg hyggede mig med maskinen, men den kunne desværre ikke erstatte min elpisker, grundet den dumme knap man konstant skulle holde inde og samtidig skulle skrue op og ned for hastigheden, samt det uhåndterbare håndtag.

Postbilag kopi

Har man ikke en foodprocessor, er den ekstra skål med dens knive helt klart et plus, som man kan få stor glæde af. Blenderen i sig selv er rigtig god og kraftig, og når man først har lært dens styrker og svagheder at kende, kan den blive en fin ven, som stavblender. Og ja, maden bliver lækker og cremet, men ikke mere end hvad andre blendere kan præstere. Men elpiskerdelen skal de altså forfine og indtil da, må jeg på udkig efter en ny elpisker, som ikke tager livet af min tommelfinger og sprøjter flødeskum rundt på mine køkkenvægge.

Hindbæris-i-kræmmerhus3_Valdemarsro

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.