Vi tester Dysons poseløse støvsuger

Af Marie Krusell Howitz & Ann-Alicia Ilskov 

Vi har over de sidste mange uger testet Dysons nyeste støvsuger, DC52 og dette har været med stor fryd og entusiasme. For at gøre testen bredere har vi været to familier om at teste maskinen. Grundlæggende er vi kommet frem til de samme konklusioner, som vi har beskrevet her. Dyson er kendt for sine smarte poseløse støvsugere. Støvsugerne fremstår i et lækkert, robotagtigt design og fås i flotte farver.

dbest

Da jeg først tager støvsugeren op af kassen, bliver jeg imponeret over det flotte design. Støvsugeren vejer ikke meget og kommer let rundt om hjørnerne og er intuitiv og let at finde ud af. Støvsugerens sugeevne er særdeles god og den er bekvemmelig at bruge, idet hovedet selv indstiller sig til om man er på gulvtæppe eller på trægulv. Dog følger der ekstra hoveder, til forskellige underlag, hvis man ønsker at bruge disse, men i dagligdagen brugte vi mest det ene hoved. Fordelen ved dette hoved, var at designet var meget smalt og lavt, så det kunne nå ind i afkroge og under reoler og kommoder, som jeg ikke har været inde under i alt for lang tid! De fleste poseløse modeller har et filter, der er vaskbart, men dette bør udskiftes en gang imellem for at sikre, at maskinen stadig filtrere luftpartikler så effektivt som den skal.

crose

Støvsugning er en ret vigtig del af rengøringen hjemme hos os. Faktisk er det noget vi gør hver dag. Og jeg må indrømme at det langt de fleste dage er den eneste rengøring vi finder tid til. Det stiller en del krav til vores støvsuger. Vi bor i et stort hus, 200 kvm fordelt på to etager, og her bor både en langhåret hund, en kat og to små børn. Der generere altså en del skidt i det daglige.

Vi har en Miele Black Pearl støvsuger som vi er temmelig tilfredse med. Den har 6 sugestyrker, og kan skrues ret lavt ned, så det for eksempel ikke forstyrrer så meget hvis jeg støvsuger, mens børnene ser fjernsyn.

9814502

Da jeg blev spurgt om vi ville teste en Dyson-støvsuger herhjemme, havde jeg temmelig høje forventninger til den maskine jeg ville få ind af døren. Fordi bunkerne af hundehår fylder en del i en støvsugerpose, så synes jeg at vi bruger en del penge på at købe poser til vores Miele. Vi har ikke så gode erfaringer med kopiposerne, og det er en forholdsvis stor udgift. Så Dyson-støvsugeren får en stjerne for at være posefri. Den stjerne forsvinder dog igen, da det er ret besværligt at tømme beholderen for skidt. Hundehåret pakker sig i beholderen og kommer ikke ud af sig selv.

I vores hus findes mange forskellige gulvflader. Der er både linoleum, fliser, parketgulv, væg-til-væg tæpper såvel som løse tæpper. Den opgave klarer Dyson rigtig fint, uden at det er nødvendigt at skifte børstehoved. Det er for tidskrævende, hvis det skal skiftes hver gang jeg møder en ny overflade. Børstehovedet kommer til at suge sig lidt hårdt fast i linoleumsgulvet, men det var nemt at få det til at slippe igen. Vi har et stort uldtæppe, som den støvsugede rigtig fint. Det var dog et lidt større problem , da jeg skulle støvsuge det lille tæppe i entreen. Der måtte jeg kæmpe for at få den til at slippe tæppet igen. Børstehovedet er dog samlet set ret smart lavet. Det er fleksibelt og drejer nemt lige den vej det skal. Det er nemt at gøre fladt, så det kan komme ind under de lave kommoder og sofaer. Det er nemt, at styre støvsugeren med håndtaget, der sidder lige hvor det skal. Det er også meget nemt at justere på længden af røret. En stjerne for det smarte børstehoved og god ergonomitet!

HDitem.aspx

Selve støvsugeren er nem at trække rundt. Den er ikke så stor, og forcerer nemt alle vores dørtrin. Maskinen er ikke så tung og den er nem at bære op af trapperne. Den har to knapper – en til at køre ledning ind og en til at tænde og slukke. Det er altså ikke muligt at indstille sugestyrken. Og her kommer vi til det eneste, men desværre meget store, minus. Den larmer rigtig meget. Faktisk så meget at jeg i testperioden ofte har brugt vores egen støvsuger, fordi hunden blev skør af larmen, og børnene tog sig instinktivt til ørene hver gang jeg gik i gang med at støvsuge. Denne smarte støvsuger kommer desværre af denne grund ikke på familiens ønskeseddel i år, af den simple årsag, at den larmer så meget. Hvis man dog kan se bort fra dette, er det generelt en rigtig fin maskine, som er nem i brug, men dog lidt besværlig at tømme.

 

Fordele 

Godt børstehoved

Let maskine

Godt greb/håndtag på slangen

Ingen indkøb af støvsugerposer

 

Ulemper  

Højt støjniveau

Kun én sugestyrke

Besværligt at tømme beholderen for skidt

Fylder meget, fordi slangen næsten ligger vandret når den sidder i hullet på støvsugeren

Pris fra ca: 4300 kr.

Du kan se mere om Dyson her: http://www.dyson.dk

 

Fotos: 
http://www.pixmania.dk/posefri-stovsuger/dyson-stovsuger-uden-pose-dc37-ball-allergy/11478576-a.html
http://www.pixmania.dk/posefri-stovsuger/dyson-stovsuger-uden-pose-dc37-ball-allergy-parquet/11908642-a.html
http://www.google.com/imgres?client=safari&sa=X&rls=en&biw=1313&bih=780&tbs=isz:m&tbm=isch&tbnid=SmjTrWsy9JYHYM:&imgrefurl=
http://hjem.dk/dyson-stoevsuger-dc37-origin.aspx&docid=d9AW-7VqHenIqM&itg=1&imgurl=http://www.fotoagent.dk/single_picture/11687/138/mega/12962-2.jpg&w=700&h=700&ei=4uSmUq2xBoTrywPs94GICQ&zoom=1&ved=1t:3588,r:31,s:0,i:178&iact=rc&page=
2&tbnh=185&tbnw=185&start=19&ndsp=24&tx=110&ty=92
http://www.quelle.at/dyson-staubsauger-dc52-animal-complete/pref-255176-0@QuelleAt-Shop/artikel/quelle-at
http://www.hse24.de/Haus-Garten/Reinigen/Reinigungsgeraete/Dyson-DC52-Allergy-Musclehead-Parquet-pu51824938.html
 

2 Comments

  • Hvordan kan du skrive, at den ikke er nem at tømme? Det er SÅ simpelt, som at åbne låget til en skraldespand.

    En anden ting jeg undre mig over.. Du nævner at den kun har 1 sugestyrke ?!?!?! Sugestyrken outperformer alle andre støvsugere på market og så med et lavere wattforbrug.

    Jeg kan ikke lade vær med at undre mig over, hvorfor i alverden du ville skrue ned for sugeevnen.. Det giver simpelthen ingen mening – Når du skruer ned for din Miele, så reducere du dermed automatisk også den mængde støv og skidt, som den suger op = Der bliver mindre rent, end hvis du bare lod den være.

    Dertil kommer det også, at en posestøvsuger gradvist mister sugeeffekt i takt med at posen bliver fyldt op.

    Alt i alt er det ikke en særlig grundigt eller konstruktiv artikel/test.

  • Tak for kritikken. Jeg er selv utrolig glad for dyson! Men jeg har også prøvet mange andre poseløse støvsugere og selvom dyson er utrolig let at tømme så har nogle andre mærker bare nogle støvfunktioner der før at der kommer mindre støv ud når de tømmes, end dysons. Og sidst men ikke mindst, savner man muligheden for lavere sugeevne, når man fx. Skal støvsuge bogreolen eller gardinerne;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.