Sådan bliver du lykkeligere det næste år.

Den amerikanske forfatter Gretchen Rubin udgav i 2009 bogen, “The happiness project.” I januar var det den bog, der stod på bogklubbens læseliste og derfor gik jeg ivrigt i gang.

gretchen-rubin

De fleste mennesker søger lykken, nogle synes allerede de har fundet den og jeg selv, synes jeg oplever den smiler til mig på forskellige tidspunkter i løbet af dagen, men jeg kunne sagtens blive mere lykkelig. Kan man ikke altid det? Rubins bog handler om 12 forskellige lykke-projekter. Hun har valgt 12 ting, som kan gøre hende mere lykkelig, tror hun. Det er 12 emner, som hun har delt ud på årets 12 måneder. Fx. beslutter hun sig for at januar, skal handle om sundhed.

Hun researcher sundhed hele måneden og går særligt op i søvnrytmer, motion, kost, mindfullness mm. Derefter handler de forskellige måneder om, at hun skal være mere nærværende omkring sine børn, hun skal synge mere for dem, hun skal være med til at snakke med dem, hun skal holde op med altid at være efter sin mand osv. En anden måned handler om økonomi, hvor hun undersøger om penge virkelig kan købe lykken, hvilken lykkeeffekt penge har på familier i fattige og rige lande og meget meget andet.

2012-10-05-6940c

Generelt er bogen en samling af 12 meget essentielle emner og det at, hun dykker ned i hvert emne, en hel måned er faktisk rigtig interessant. Man gør sig en masse overvejelser omkring sig selv, fordi mange af hendes opdagelser er så universelle, at de også kommer læseren til gode. Fx. ønsker de fleste at leve sundere, være mere til stede i nuet, være sødere overfor deres partner osv. Jeg blev meget inspireret af bogen. Den er meget nem at læse – og man har virkelig lyst til at starte sit eget “Happiness project,” når man er færdig med bogen. Faktisk kickstartede jeg selv min egen sunde måned. Når man har en hel måned til, at prøve nogle nye ting af, så er chancen for at de efterfølgende hænger ved, nemlig større.

En  i bogklubben foreslog faktisk, at man selv levede projekterne ud, når man læste bogen. Det vil sige, at man kun læste et kapitel hver måned. Dermed læste man januars kapitel i januar, dernæst februars i februar osv. Det var hun begyndt på og det var meget inspirerende.

“The happiness project,” får mine varmeste anbefalinger. Det er en meget nem og overkommelig bog, som satte en masse tanker i gang i mit lille hoved. Den rykker ved ens verdensbillede og gør det muligt, at man også rykker sig som menneske, hvis man tager Rubin i hånden og følger nogle af hendes gode råd i månederne efter den er læst.

happiness1

5 af Rubins bedste bud

1) Dagene er lange, men årene korte.

2) Det du gør hver dag, har større betydning end det du gør en gang i mellem.

3) Når jeg oplever, at jeg fokuserer for meget på den lykke, der venter mig i fremtiden, når jeg når et bestemt mål, minder jeg mig selv om, at jeg skal nyde nuet. Hvis jeg nyder nuet, er jeg ikke afhængig af en lykke, som alligevel bare venter på mig et sted i fremtiden.

4) Når jeg tænkte på hvorfor jeg nogle gange havde svært ved at presse mig selv, gik det op for mig, at jeg var bange for fiasko. Men for at opnå mere success, blev jeg nød til at acceptere flere fiaskoer.

5) Lev sådan, som du ønsker at føle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.