Sådan mindsker du risikoen for Corona i hjemmet

For tiden taler mange om vigtigheden af at rengøre hjemmet for at forhindre Coronasmitte. Derfor kommer der her et par gode råd til hvad man kan gøre for at minimere væksten af corona-bakterier i hjemmet.

Som grundregel siger man at det er bedst at gøre rent i hjemmet en gang om ugen.

Denne regel gælder stadig. Dog plejer jeg også at nævne vigtigheden af ikke blot at gøre rent, men også løbende at HOLDE rent, hver dag. Dette sammen med et par andre gode råd, er nu endnu mere vigtigt end tidligere.

OVERFLADER

Overflader du rører meget ved skal aftørres hver dag med en klud opvredet i almindelig sæbevand (bestående af varmt vand tilsat fx. Et par dråber opvaskemiddel eller universal rengøringsmiddel). I kategorien af ting du ofte røre ved kan være flg: tablets, telefoner, fjernbetjening, dørhåndtag, skuffer, skabe og køleskab mm.

Derudover skal du huske at skifte karklude og håndklæder oftere end du plejer. Klude skiftes 1-2 gange dagligt. Håndklæder og viskestykker skiftes hver 2.-3. dag.

DESINFICERING & ALMINDELIG RENGØRING

Mange har spurgt ind til behovet for desinficering og afspritning af hele ens hjem. Dette er langt fra nødvendigt. Lidt bakterier skal der til for at holde immunforsvaret i gang, så alt behøver ikke helt tiden være klinisk rent. Og hvis ingen i husstanden fejler noget eller udviser sygdomstegn, så hold jer til den almindelige ugentlige rengøring, med ekstra fokus på lidt mere aftørring af de førnævnte ting.

Hvis man derimod viser tegn på smitte eller sygdom, så kan det være en god ide at desinficere de ting man røre ved flere gange dagligt. Her kan man bruge vand blandet med klorin eller rodalon eller lign. desinficeringsprodukt.

Derudover skal man selvfølgelig holde sig hjemme og sørge for at være meget grundig med sin hygiejne. Hold fast i den almindelige rengøring hver uge, (måske 2 gange ugentligt afhængigt af hvor mange I er i husholdningen). Sørg for at komme godt rundt – husk støvsugning, gulvvask samt aftørring af støv fra alle overflader.

Og så er det vigtigt at huske rækkefølgen under rengøringen – start med det reneste først, og så tag det mest snavsede/smittefarlige til sidst. Det gælder både generelt og rum for rum. Så spreder man nemlig ikke det mest snavsede rundt til de rene rum efterfølgende.

LUFT, LUFT, LUFT

Det tredje og sidste råd handler om udluftning. Udluftning er super godt, da virus sidder i dråber, som kan putte sig blandt støvpartiklerne, der ligger rundt om i hjørner og på overflader forskellige steder i hjemmet. De udvikler sig særligt godt ved høj luftfugtighed. Netop derfor er det vigtigt at lave gennemtræk morgen og aften i 5-10 minutter, for at udtørre partiklerne og mindske vækstforholdene for virusen.

Og nu I er i gang med udluftningen så åbn også skabe og skuffer, så man får luftet ud derinde hvor vinden sjældent kommer (dette kan ofte være særligt tiltrængt i tøjskabene, så tøjet ikke lugter indelukket).

Og sidst men ikke mindst så husk at vaske hænder oftere end du plejer, hold afstand og bliv derhjemme – Afstand og en grundig personlig hygiejne kan afhjælpe meget.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.