Sådan rydder du op efter regnen!

MAGNUSON_01

Rummet: Sørg for at gøre de oversvømmede rum godt rene, efter vandet er fjernet. Rengør gerne med rodalon og sørg for at lufte godt ud og kom ud i alle ender og kanter.

sns-pictures-deadly-flooding-in-colorado-20130-025

Jordslåede pletter på tøjet: Disse kan enten fjernes med en grød af sæbespåner (ca. 1/2 dl. spåner til 3 Dl. varmt vand). Pisk spåner og vand godt sammen og gnid det godt ind i pletten. Lad det trække i en halv time, inden du vasker ved normal temperatur. Er det rigtig slemt, så sælger Matas et produkt mod jordslåethed: Bland 200 g natriumbisulfit og 8 dl vand gennemvæd igen til pletterne får den oprigtige farve, kan gøres med vatpinde eller duppes med vat, vaskes efterfølgende hel almindelig. Husk altid at lave en prøve og følg nøje vejledningen, men det kan både bruges på lyse og mørke stoffer.

article-1346684-0CBD9F6E000005DC-325_634x422

Møbler: Gør dem rene, tør dem på et underlag (tæppe eller håndklæde), læg dem et par dage ved stuetemperatur eller stil dem ud i solen. Lad dem tørre naturligt! Tjek hvilken form for behandling, dit træ har brug for. Vask det evt. af med en blanding af vand og eddike, men lav blandingen mild. Sæbespåner er også et hit, både til møbler betrukket med stof og møbler kun af træ.

MJS FLOOD, NWS, JK

Billeder: Tørres ikke i solen, men på et håndklæde i et tørt rum, så de ikke falmer.

Dokumenter: Hæng dem op på en tørresnor, scan dem evt. i våd tilstand, hvis de er vigtige.

flooded-basement-lg

Elektriske apparater – evt. plæneklipper: skil dem ad, tøm dem for vand (især luftfilteret og karburatoren), skift benzinen ud, lad det tørre, spray evt. med WD40 inden du samler det.

Våd elektronik (eks. våd telefon): Skil det ad, læg alle dele i en skål med ukogte ris, og lad risen suge fugten. Lad det ligge natten over og saml så igen dagen efter.

article-2207353-152812A9000005DC-931_634x453

Tøj: Skyl det i koldt vand, og vask så på over 60 grader, hvis det kan tåle det. Læg det evt. i blød i rodalon eller halvt eddike/halvt vand, hvis det har været i kontakt med forurenet vand. Kan sko ikke gå i vaskemaskinen, så læg dem i en balje med sæbespånevand i en halv times tid. Skyl derefter med rent, koldt vand. (1 dl. spåner til ca. 5 dl. varmt vand – pisk det til det skummer og spånerne er opløst, før sko eller tøj kommes i).

Fremover: Når du fremover pakker tingene i din kælder, så sørg altid for at pakke dokumenter og billeder i plasticlommer eller i lamineret tilstand. Pak dit tøj i plasticposer, som er lufttætte og gør det samme med al elektronik. Så er skaderne knapt så store hvis uheldet er ude.

Foto:
http://www.roofer911.com/roofing-blogs/basement-flooding-from-bad-roofing.htm
http://www.chicagotribune.com/news/sns-pictures-deadly-flooding-in-colorado-20130-025-photo.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1346975/Jordan-Rice-gave-life-save-brother-raging-Brisbane-floods.html
http://www.jsonline.com/news/milwaukee/99107124.html
http://www.basementsystems.ca/sump-pump/installation.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2207353/Imelda-Marcos-legendary-3-000-plus-shoe-collection-destroyed-termites-floods-neglect.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.