Rengøring af gammel vugge

IMG_4032

Kære husmoderen

Jeg har brug for et lille rengøringsråd. Jeg venter mit første barn (har termin om en uge) og har i den forbindelse fundet en gammel vugge frem, som passer perferkt til at stå ved siden af vores seng. Den er min 65 år gammel og har været brugt af hele familien, så der er bestemt også noget nostalgisk over at skulle bruge den. Den har ikke været brugt de sidste 20 år, og har stået på et tørt loft.
Førstehåndsindtrykket var, at den trods skrammer var ok, og jeg har syet et betræk til den af noget tyndt viskose. Da jeg kiggede nærmere på den, kunne jeg dog se, at den var noget støvet – altså “fast” støv som sidder fast i flettet. (se evt. billederne).

IMG_4031

Mine spørgsmål går nu på:
– Jeg har jo købt allergivenlig madrasser, dyner mm – vil der være noget allergi/husstøvmide-farligt i at bruge vuggen, eller er gammelt, fast støv ok? (Jeg har selv høfeber-allergi og har stor sandsynlighed for at give allergi videre til barnet, så tænker meget over at vælge nogle gode produkter – omvendt vil jeg ikke være fanatisk og synes bestemt ikke det hele skal være så sterilt)
– Jeg har prøvet at børste den godt, men tror det er umuligt at få alt støv af. Kan jeg prøve at vaske den i sæbespåner eller andet, og hvordan skal jeg gøre det? Ved ikke om flettet har godt af at blive for vådt.
– Har også tænkt at jeg kunne købe noget desinificerende spray og spraye den (hvis det findes), men tænker også, at det er mere usundt at bruge det fremfor at den er støvet.

IMG_4030
Så altså kort og godt handler det om, om jeg kan bruge den gamle vugge med god samvittighed og ro i sjælen og hvordan jeg evt. kan gøre den mere ren.
Håber meget, at I har et godt råd til mig og på forhånd tak for hjælpen!
Bedste hilsner, Den spændte mor.

 

SVAR

Hej.
Vuggen kan selvfølgelig bruges og nej, du behøver ikke bruge nogen spray.
Tag evt. en stiv børste og børst alt det støv væk, der er muligt. Du kan også blande en håndfuld sæbespåner op med en liter meget varmt vand. Pisk det godt med et piskeris, så spånerne er helt opløst. Tør derefter vuggen af med en svamp eller en klud, dyppet i sæbespåneblandingen. Derefter tørrer du atter vuggen over med en klud hårdt vredet op i varmt vand. Det vil friske vuggen op og du kan se på kluden hvor beskidt vuggen har været.
Hvis du ikke får tørret noget støv af betydning af, så vil det ikke være det ikke støv, der skader hverken barnet eller dig.
Du kan eventuelt afslutte dit arbejde af med at stille vuggen udenfor så den kan blive luftet igennem, i et par timer.
Den ser ellers rigtig fin ud så efter en aftørring og lidt frisk luft, skal I nok blive rigtig glade for den:)
Held og lykke
Venlig hilsen
Inge Marie Mamsen & Ann-Alicia Ilskov.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.