Rengøring af havemøbler

Når man  gør rent med stærke midler er det altid vigtigt, at huske gummihandsken – Så beskyt dine hænder inden du går i gang.


Plastic Havemøbler

Hvis dine møbler er i god kvalitet, kan de ofte nøjes med at blive skrubbet i vand tilsat universalrengøring. Er de derimod meget beskidte, kan man følge denne vejledning, som indeholder produkter, der alle kan købes i Matas.

Rengør først i grundrens tilsat vand, og derefter et rengøringsmiddel til mure og sokler. Læs altid vejledningen inden du går i gang, for at vide mere om blandingsforhold mm. Fugleklatter og mørke render poleres væk med en  bomuldsklud/ et gammel viskestykke, der er dyppet i sprit og derefter duppes i wienerkalk. Skyl dette efter med vand. Hvid voks eller ufarvet voks kan bruges til at afrunde med, (evt. bilvoks) for at give en stærkere hinde. Hvis man har købt billige plasticmøbler, kan de, grundet den dårlige kvalitet, være meget svære at få helt rene – så hvis du er helt fortabt, så køb nogle nye 😉

 

Træ

Teaktræ og hårdt træ afvaskes med grundrens og så rengørings middel til mure og og sokler. Dernæst lysnes de med 1 dl. oxalsyre og 4 dl. varmt vand og efter skylning og tørring skal træet mættes og det skal mættes med 1 dl.  linolie og 3 dl. Terpentin og det males på – og når det er tørt så tørrer man lige træet af med en tør klud hvis der er olierester.

 

Jern

Vaskes ned m. Lidt grundrens eller hammerite (metalmaling) – det er en go udendørsmaling som lukker for rust og arbejder.

DET skal altid tørre godt inden man begynder med olie og maling til træ og jern.

 

HUSK at man ikke blot skal hælde vandet og rengøringsmidler ned over møblerne idet, dette ikke er sundt for græsplænen og også kan farve fliserne. Så pas på miljøet og din have ved, at bruge spande med vand og skuresvampe. Og husk at doser korrekt efter brugsanvisningen 🙂

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.