Philips Hue – Tænd lyset med mobilen

Philips Hue er sidste skud på stammen, inden for intelligent belysning. Det er LED-pærer, som kan give lys i 20.000 timer og et startkit med tre pærer og en bridge-controller koster 1400 kr. Allerede her stod jeg af, første gang jeg hørte om produktet. Min mand havde været forelsket i pærerne, det sidste halve år og havde talt meget om dem. Jeg fattede ikke helt hvorfor tre pære skulle koste 1400 kr. bare fordi de kunne lyse i alskins forskellige farver! Ikke desto mindre, blev jeg til sidst overtalt og ind af døren kom de. Alle i familien stod klar til at åbne pakken, da de magiske pære skulle udforskes.

DSC_0244

Det hele viste sig, at være ret simpelt. Man forbinder den bridge der følger med, til sit internet og så sætter man de tre pære i tre forskellige lamper i huset. Det behøver ikke være nogle særlige lamper. Vi valgte tre lamper i stuen og har også skiftet pærene over i andre lamper, bare for at prøve det af.

10428643_10152408694543661_5071415168521349936_n

Dæmpbare
Normalt hvis man ønsker, at ens lys skal kunne dæmpes, så skal funktionen være installeret i kontakten. Det er ikke nødvendigt med Philips hue. Teknologien til, at dæmpe lyset sidder nemlig i pæren selv. Man dæmper den via sin telefon, tablet eller via en kontakt man kan købe til, hvis man ikke gider slukke og tænde, den på telefonen hver gang. Vi har endnu ikke købt denne kontakt, men jeg kunne godt forestille mig, at det med tiden bliver en investering for os, da det egentlig er meget rart, at man bare kan tænde lyset på kontakten og ikke altid skal have elektronikken frem.

DSC_0221

Belysning
Mht. Belysning var jeg som sagt meget skeptisk. Hvorfor er det fedt, at ens lys kan skifte farve, når man nu ikke er diskoteksejer!? Derudover skal det dog nævnes, at jeg aldrig har været helt forelsket, i det lys vores sparepære laver. Jeg har altid syntes det var lidt koldt og ikke optimalt til fx. Når man skulle læse bøger. Det ændrede sig med Philips hue pærerne. Derudover er det fedt, at man selv kan styre lyset, farverne, skrue op og ned for styrken osv.

1535406_10152408694418661_6299534520364069236_n

Så har app’en også nogle “scenes” man kan indstille, så man ikke selv skal sidde og nørkle med, at indstille lyset. Fx. Er der et “Fødderne op,” “Læselys,” “Energisk lys” “Afslappet lys,” “Solnedgang,” “Solopgang” m.fl. Disse blev jeg hurtigt rigtig glade for. Så kunne jeg bare indstille lyset til lejligheden og så havde mine øjne det bedst, uanset hvad vi lavede. Hvis man ikke synes nogle af de forskellige scenes, er gode nok, kan man også bare lave sine egne. Min søn ville fx. Gerne have “mario-lys,” da han elsker Super Mario. Så tog vi et billede af super mario og så blev den ene lampe knaldrød og den anden blå. Det var ikke kønt, men til en børnefest, er det et hit!

DSC_0202

Hjemautomatisering
Noget af det, jeg syntes var mest smart ved pærerne, var deres tilknytning til internettet. Man kan indstille pærerne til alverdens ting. Fx. Kan man sætte dem op med sit alarmsystem, således at hvis ens overvågningskamera/ipad fornemmer bevægelser udenfor, får du tilsendt en sms og så begynder dine lamper at blinke helt vildt. Min mand har også indstillet dem til at blinke hver gang han får en email (og ja, det er irriterende, men han synes det er meget morsomt!) Så har vi indstillet dem til at skifte farve til rød, når det er sengetid. På den måde ved familien, at nu er det op i seng. Derudover kan man selvfølgelig indstille dem til at minde en om alverdens ting – evt. Kan de tænde og blive en bestemt farve, hvis man skal huske at tage sine piller, eller hvis det bliver regnvejr i morgen og havehynderne skal tages ind osv. osv. Der er uanede muligheder med Philips hue. En anden ting, vi prøvede var at skrue dem i vores natlamper og så vækkede de os lamgsomt og blidt om morgenen med et roligt lys, der passede til lyset i rummet. Vi havde indstillet dem til at det skulle vare 10 minutter, så der gik rummet fra at være mørkt, til behageligt oplyst. Og for at det ikke skal være løgn, så startede vores morgenradio så med at spille, når lyset var helt tændt.

DSC_0237
En ting jeg har overvejet, til når mine børn bliver lidt ældre og sidder meget på deres værelser, kunne være at have Philips huepære inde hos dem. Når man så skal fx. Spise, kan man bare sætte pærerne til at blinke og dermed spare råberiet op af trappen ind til de forskellige børneværelser.
Lyset kan også lave sit eget lysshow, til musik og kan tilpasse sig det lys der allerede er i rummet, eller som fjernsynet afgiver.
Til sidst havde vi også indstillet dem til at tænde, når vi kom ind af døren og til at slukke selv, når vi forlod huset. Dette ved de, idet de kan se når telefonen er udenfor det trådløse netværks område. Når vi gik i seng om aftenen behøvede vi heller ikke gå rundt og slukke lys. Det hele blev styret af en knap, “Sluk alle.” Så hvis man har et stort hus, skal man ikke ligge i sengen og tænke på, om man nu også har husket at slukke det hele.

DSC_0226

Ulemper
Som allerede nævnt, er det en ulempe hvis man ikke har en sluk og tænd knap på væggen. Det kan være lidt irriterende, at skulle finde telefonen frem hver gang, der skal ordnes noget med belysningen, men udover det vænner mig sig hurtigt til det og får sine favorit “scenes” og indstillinger.
Derudover er det også lidt en ulempe, når børnene får fingre i app’en, enten ved et uheld eller fordi de vil “lege med lyset.” Vores 2-årige, syntes ihvertfald at det var fantastisk skægt, midt i fredagshyggen til vild med dans, at gøre al lyset pink og lilla. Det var lidt irriterende til tider, men til gengæld har hun hurtigt lært hvad de forskellige farver hedder, fordi hun selv kan skifte dem og synes det er så herligt, at hun kan styre lyset.
Sidst men ikke mindst, er pærernes pris selvfølgelig ikke så opmuntrende. 1400 kr. Kan lyde af mange penge for 3 LED-pære, men der følger som sagt en bridge med og så kan man spare penge på alarmsystem, ekstra opvågningslampe, ekstra læselampe, dæmpbare kontakter i væggen og meget andet, hvis man ønsker alle de funktioner som Philips hue leverer. Det skal dog nævnes, at Philips for nyligt har lanceret en billigere version, som stadig er dæmpbar, men kun i nuancen hvid.

Se mere om det smarte lys her!

7 Comments

 • Tak for tippet og gennemgangen på forståeligt dansk 😉 Det jeg i den grad have!

 • Rigtig god test af Philips Hue!
  Jeg har ønsket mig dem i julegave, men har faktisk tænkt over , hvilke lamper de ville gøre sig bedst til..
  Det ser virkelig fedt ud i jeres lamper. Hvor kan man finde sådan nogle henne? 🙂

 • Mange tak for det!
  Jeg kigger på det 🙂
  Hvordan er lyset i de skærme, kan man bruge dem som spisebordslampe fx?

 • Jeg fandt ud af at brikkerne fåes i forskellige størrelser, hvilken størrelse har I købt?
  Og hvilken model/hvor mange brikker er jeres store lampe lavet af?

 • Jeg var kommet til at købe mine i Small, så det blev en meget lille lampe :/
  Hvilken størrelse er jeres?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.