Mine 4 Kitchenaid favoritter, denne sæson

Kitchenaid har de senere år leget med farverne og mange af deres produkter har fået en ny, lækker glasur og mekanikken er også blevet forbedret. Det ellers så højtrespekterede mærke, nyder da også success i mange lande, men personligt var jeg ikke særlig opmærksom på mærket, indtil for ca. et år siden. Jeg havde en gammel røremaskine af et andet mærke, en billig elkedel, elpisker og en meget ringe toaster. Pludselig inden for et par måneder satte 3 ud af disse 4 ting ud og så var det ved at være tid til en udskiftning. Først startede jeg med det produkt, som egentlig slet ikke var gået i stykker.

1. Kitchenaid Artisan Røremaskinen.

Kitchen-Aid-Nail-Polishes2

Man skal enten komme fra en anden planet eller slet ikke interessere sig for køkkengrej, hvis man aldrig har set denne maskine – den er udstillet i New York, for dens tidløse og prisvindende design, som ikke har ændret sig meget de seneste fire årtier. Som sagt, havde jeg allerede en røremaskine, men jeg synes den larmede meget, var besværlig at rengøre og dårlig til at røre, når det virkelig gjalt. Jeg forelskede mig så i Artisan maskinen og har ikke fortrudt et sekund, at den erstattede den anden maskine i mit køkken.

cat-kitchenaid-artisan-aqua-sky-stand-mixerUdover at den er smuk, er den super let at bruge. Der skal meget dej til, før den begynder at ryste, selv ved de høje hastigheder. Den er meget nem at rengøre og så syner den af overraskende lidt, i forhold til hvor meget dej der egentlig kan være i den. Den når ikke altid helt ned i bunden af skålen, men generelt er det ikke et problem, jeg er plaget af ret ofte, fordi man sjældent kun skal røre fx. 1 æg af gangen.

IMG_3702

Denne maskine er en vinder og jeg vil klart anbefale den, hvis man er på udkig efter en god, solid røremaskine. Mangler man kødhakker eller andet udstyr, kan dette erhverves i tilkøb.

Priser fra: 3200 kr.

600_zunehoer2

 

2. Kitchenaid Elkedel

kitchenaid-artisan-elkedel-sort

Kitchenaids elkedel er simpel og alligevel har den et luksuriøst udtryk. Den følger Artisanseriens retro-look og har flere smarte funktioner. Som flere andre, nye elkedler kan man justere temperaturen på kedlen, alt afhængigt af om det er babyens flaske der skal have varmet vandet eller om det er the’en der skal ramme de 80 grader. Dette justeres for neden og man kan så følge vandets varme på et barometer over knappen. Således kan man hele tiden følge med i, hvor varmt vandet er undervejs. Elkedlen har den lækreste “dung-” lyd, når vandet har nået den ønskede temperatur. Derudover er der lys under håndtaget, så man kan se hvor meget vand, man har hældt i og sidst men ikke mindst, kan man tage det indvendige filter ud, så man kan rense det for skidt og kalk, seperat fra kedlen.

Priser fra: 1399 kr.

kitchenaid-elkedel

3. Kitchenaid Toaster

kitchenaid-artisan-toaster-2-slice_1I efteråret blev denne toaster en del af vores Kitchenaidfamilie. Før det havde vi blot en gammel brødrister, hvor man skal vende brødene på. Vi brugte den meget sjældent og jeg havde helt opgivet håbet om ristet brød. Så fik familien denne på bordet og så skal jeg ellers love for, at vi altid har toastvenligt brød i brødkassen! Toasteren kan riste brødet ved 7 forskellige niveauer, alt afhængigt af hvor ristet, man ønsker sit brød. Derudover har den en optøningsfunktion og en funktion til krydderboller, hvor den rister bollerne mere på indersiden end ydersiden, for at sikre dig den sprøde overflade til dit smør.

KitchenAid-Pro-Line-Toaster

Derudover følger en holder til toastsandwiches og sidst men ikke mindst så kører den dine brød op og ned af sig selv. Det er ikke noget med at du skal stå og trykke brødene i. Den er sin egen lille elevator, og når brødet er færdigt, kommer det roligt og nærmest elegant op til overfladen. Snupper man så ikke sit brød indenfor 30 sekunder, så kører den brødet ned igen og holder det varmt indtil du er klar til at spise det. Det eneste der har undret os ved denne maskine, er at den tæller modsat edkedlen. Sidstnævnte tæller på ad (50 grader, 60, 70, 80 osv.) Toasteren tæller derimod nedad. Det er ikke noget, der går så meget, men det har bare undret os, at denne detalje forekommer. Men generelt er toasteren til personen som elsker ristet brød i alle afskygninger. Maskinen kan også fåes til fire stykker brød.

Priser fra: 2399 kr.

4. Kitchenaid elpisker

pr_kitchenaid_haandmixer_fsDa Elpiskeren i sommers satte ud efter seks års trofast brug, blev denne hentet hjem og det har vi heller ikke fortrudt. Den pisker upåklageligt og støjer ikke særlig meget. “Piskningshastigheden”, kan justeres på toppen og ellers er der ikke så meget at sige om den, andet end at den er flot, den virker og så er den nem at rengøre. Der medfølger dejkroge, et stort piskeris og en mælkeskummer til de cremede caffe lattes.

Priser fra: 1195 kr.

5816602dbfa63e3bccc1a868a1540ab9

 

 

Fotos:
http://www.ebay.de/itm/KitchenAid-Artisan-5KMT2204-2-Scheiben-Toaster-FUR-Professionelle-Edelstahl-geba-/261237947262
http://www.culinaris.eu/KitchenAid-Artisan-Stand-Mixer-Set
http://www.tj.dk/Default.asp
http://www.husmoderen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.