Køkkenredskabet du ikke kan undvære!

Jeg har de sidste uger haft glæde af en ny genstand i mit køkken. Jeg fik at vide jeg skulle prøve WMF’s silikonelåg. Umiddelbart syntes jeg ikke låget var særlig flot eller smart i designet, men man skal jo, som bekendt ikke bedømme efter udseendet. Det oplevede jeg også straks efter jeg begyndte at bruge silikonelåget. Det var fantastisk! Jeg har faktisk slet ikke brugt mine andre grydelåg siden. Uanset om jeg bruger de små eller store gryder, placerer jeg altid WMFs låg øverst. Ved de små gryder hæger lågets kanter godt nok udover, men det er lige meget, for der er ikke noget vand der drypper ned.

image kopi 7

Låget er også så let, at maden ikke kan koge over. Når pastaen eller kartoflerne koger for fuld drøn, så bobler det ikke udover kanten, fordi luften, blot presser låget lidt op, så luften kan komme ud. Jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt det kunne lægges halvt på en gryde eller en pande, uden at falde af, grundet dets fleksibilitet, men det var intet problem overhovedet. Det lå lige så fint halvt, som helt på. Noget andet er, at låget er let at rengøre, da det er lavet af silikone. Det skylles under vandhanen og tørres af og hvis man ikke gider det, lægger man det bare i opvaskemaskinen.

image kopi 8

Et af lågets andre funktioner, er at det også er oplagt til at dække gryderne eller bøtterne i køleskabet, i steden for alufolie eller husholdningsfilm. Det lukker hermetisk til og tåler op til 200 grader. Det kan også sagtens bruges i mikroovnen. Det er meget simpelt at bruge og mere miljøvenligt. Lågets evne til at kunne tåle høj varme, og silikonens smidighed, gør låget meget fleksibelt. Låget findes i forskellige former – firkantet og rundt i farverne grå og grøn og i fem forskellige størrelser.

image kopi 9

Den eneste ulempe ved produktet, har været at det er lidt sværere at hælde vandet fra kartoflerne, da låget er så fleksibelt, men efter to gange, fandt jeg tricket, og det er at man bare skal holde rigtig godt fast og ikke hælde alt for stærkt. I brug er der ikke meget skidt at sige om låget, andet end at der jo dannes vacuum, når man lægger det på gryden og så kan det være lidt svært at få det af første gang, men man tager det blot af ved at løfte det ude i siden, eller ved at klemme fast om “håndtaget” i midten, så går det nemt.

PR_wmf_laag_silikone

Det er det stykke køkkengrej du ikke anede du manglede, men det gør du. Smid alle grydelågene ud og behold dette. Det er den perfekte gave til manden eller kvinden der har alt, eller også til dem der intet og mangler et godt låg. Køb det før din nabo! 😉

 

 

4 Comments

 • Hej.
  Låget ser spændende ud. Jeg hørte også din omtale af det i P4.
  Hvor kan man købe det?
  Mange hilsner
  Munk

 • Jeg har d.dato d.24/09-14 været i imerco for at købe nogle af de silicone låg,men fik at vide, de ikke længere havde dem i deres varelager, nogen der ved hvor de kan købes, evnt. På nettet
  Mvh. Henning Selgen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.