Kan man friturestege uden olie?

Da jeg voksede op i halvfemserne, havde vi en vaske ægte frituresteger. Man hældte olie i og lavede den lækreste, fedeste mad. Det smagte herligt. Idag sukker man stadig efter den lækre dybstegte mad, men ikke så meget efter fedtstoffet. Derfor kunne det være fedt, at afprøve en frituresteger, som ikke bruger så meget olie. Jeg lavede noget research og fandt hurtigt ud af, at Philips lavede nogle fine maskiner, i den serie de kalder Airfryer.

IMG_1326

Selve airfryer konceptet handler om, at man kan mindske olieforbruget med op til 80 procent. Dvs. at man kun skal bruge en spsk. olie til at lave de lækre pommes fritter, forårsruller, fiskefileter mm. Dette lød jo fantastisk, men om det virkede i det virkelige liv, skulle vi først til at finde ud af.

IMG_1322

Den maskine vi testede hedder, Philips Daily Collection Airfryer. Maskinen var ret stor og umiddelbart rigtig nem at betjene. Den havde en timer og nogle illustrationer, som viste hvor lang tid de forskellige ting, skulle have.

IMG_1323

Først forsøgte vi os med hjemmelavede pommes fritter. Når disse laves i ovnen, skal der bruges en del olie og de kan have en tendens til at brænde fast i punden af panden. Både disse og de købte pommes fritter blev super lækre. Derudover lavede vi forårsruller og disse var også et hit. Herefter skulle testen stå på de dybstegte tigerrejer og de lidt mere delikate springrolls. Også disse, lavede maskinen om til små perfekte, sprøde bidder. Det var særligt færdigretterne, maskinen var god til, men når det kom til de ægte hjemmelavede friturestegte retter, stod den desværre af.

DSC_0982

Da vi prøvede med kylling vendt i en lækker dej, som skulle blive til dybstegt kylling, manglede den olie, som ikke kunne bruges i maskinen. Dette gjorde at kyllingen blev gummiagtig og dejen/marinaden prællede fuldstændig af kyllingen. Dette begrænser derfor det dybstegte univers en del. Hvis man leger med tanken om, at dybstege kød, rejer, kager, oreos eller noget som helst, så er en airfryer ikke maskinen til dette. Så skal det være færdigkøbte ting, som i forvejen er tilsat olie og andre tilsætningsstoffer. Disse laver den som sagt til UG.

DSC_0973

Og dermed kan man diskutere hvorfor en airfryer egentlig skal ind i hjemmet, hvis man i forvejen har en ovn eller en pande og et blus. For en airfryer kan ikke mere end ovnen og panden kan. Men er man studerende eller fattig og ikke har en ovn, så kan jeg varmt anbefale en airfryer. Den er nem at bruge og kan sagtens lave pommes fritter til en lille familie på 4. Derudover er den rigtig nem at rengøre, da det kun drejer sig om to dele der skal vaskes.

IMG_1325

Airfryeren fra Philips kan købes fra 845 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.