Jeg er vild med dansk sæbe

Gennem den sidste tid har jeg afprøvet flere forskellig sæbebaserede produkter fra det danske firma Bollerup Jensen.

DSC_0304

Jeg har testet disse fire lækre produkter, hvoraf to af dem (sæbespånerne og krystal sæben) bære EUs miljømærke.

Ofte når man køber sæbe i butikkerne er noget så originalt som brun sæbe, ofte tilsat farvestoffer og parfume. Dette undgår man hvis man køber krystalsæben fra Bollerup Jensen.

Jeg har været rigtig glad for produkterne, særligt sæbespånerne, var lækre at arbejde med og de gjorde virkelig underværker for mit trægulv, som min datter havde tegnet på med kuglepen!

DSC_0299

Jeg brugte dem både til trægulvet og til at rengøre uldtrøjer i og begge gange virkede produktet virkelig godt! Sæbespånerne indeholder ikke glycerin eller EDTA og er derfor mildere end andre produkter, men resultatet var ikke til at tage fejl af – de virkede lige så godt, som andre produkter.

DSC_0311

DSC_0318

Jeg piskede en grød bestående af 1 dl. varmt vand og 1 dl. sæbespåner, indtil spånerne var opløst.

DSC_0335

Derefter skrubbede jeg gulvet grundigt og sørgede for at skrubbe langs med træet, for nemmere at komme ned i revnerne.

DSC_0343

Efter 5 minutter vaskede jeg skummet af med rent vand. Kuglepennen var væk og gulvet blev så flot, at resten af stuen nu også skal have en tur.

DSC_0386

DSC_0388

 

De resterende produkter virkede også som lovet. Læderplejen var let at bruge. Jeg gjorde lædret vådt og sprøjtede det milde fedt på en våd klud og så pudsede jeg løs, hvorefter jeg tørrede det over med en hårdt opvredet klud.

Den brune sæbe testede jeg i et fad og i bunden af en brændt gryde. Det med at brun sæbe ofte indeholder parfume og farvestoffer, er der mange der aldrig tænker over, da man tror at brun sæbe er vejen til et sundere liv osv… MEN brun sæbe kan indeholde meget stads og generelt er det jo et kraftigt middel, men til nogle ting er det rigtig godt og det gjorde min gryde og mit fad godt, dag jeg smurte dem ind i det. Jeg lod begge dele stå natten over og havde lagt film henover sæben, så det ikke tørrede ind. Derefter vaskede jeg fad og gryde rene og resultatet blev rigtig fint. Så det kan konkluderes, at brun sæbe hverken behøver at indeholde parfume eller farvestoffer, for at være effektivt 😉

DSC_0375

DSC_0385

DSC_0382

Sidst men ikke mindst afprøvede jeg deres gulvsæbe til lyst træ, på to overflader – fliser og vores lyse trægulv på 1. salen. Fliser elsker sæbevand en gang i mellem og da vi har fine lyse fliser, ville jeg afprøve hvad de sagde til sæbeblandingen, som allerede var flydende og var meget let at arbejde med.

DSC_0403

Jeg blandede det med lidt vand og gnubbede det ind i fliser, fuger og trægulv.

DSC_0406

Efter 10 minutter vaskede jeg det hurtigt af med rent vand og fik et rigtig fint resultat.

DSC_0390

Men selvom jeg var glad for at bruge dette produkt, kunne jeg egentlig lige så godt af brugt sæbespånerne her også – men hvis man er meget sart omkring sit lyse trægulv, så indeholder dette produkt pigmenter, som er med til at sørge for, at trægulvet bibeholder sin lysefarve. Og det er jo ikke så ringe endda. Men for mit vedkommende, ville jeg nok fremover, nøjes med at investere i spånerne og så bruge dem til alle overfladerne.

Generelt har jeg dog været glad for alle produkter – men særligt læderplejen og sæbespånerne var blandt mine favoritter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.