Fungerer Kia Sportage, som familiebil?

Vi har gennem den sidste uge testet Kia Sportage i vores lille familie. I søgen efter den gode familiebil, har vi været i tvivl om hvorvidt en SUV, som Sportage kunne fungere godt. Udenpå er bilen flot og volumiøs at se på. Den er indbydende og luksuriøs med sine rene, fine linjer.

2013 Kia Sportage CrossoverIndeni er bilen fint indrettet med det sædvanlige kia instrumentbræt, som er let og enkelt at overskue.

background_sportage_2013_interior--kia-960x-jpg

Vi havde lidt problemer med at få bluetooth systemet til at virke optimalt, men udover det nød vi let betjening af glastaget, sædevarme, fartpilot – altså brugervenlighed, som gjorde manualen helt overflødig.

2013kiasportageinter-1

Indeni var der store og dejlige sæder. Med to børn og en hund, kunne bilen sagtens bruges. Der var god plads til de to børnestole på bagsædet, men et 3. sæde i midten kunne vi ikke klemme ind. Min mand prøvede at  sidde der, og det kunne lige gå, men ikke i flere timer.

DSC_0747

Med hensyn til børnevenlighed, var der net bagpå forsæderne, til diverse blade, legetøj osv. Alle de små ekstra rum, som vi fandt i Cee’d’en og Carens’en, fandt vi ikke og her er det tydeligt at mærke, at denne bil nok ikke er skræddersyet til børnefamilierne. Højden på bilen gør det også sværere for ungerne selv at kravle ind i bilen. De skal lige have en hjælpende hånd, i modsætning til Carens’en, hvor de uden problemer kunne hjælpe sig selv ind og ud. Til gengæld emmer bilen ikke af familiebil og følelsen af, at man stadig er andet end mor og kone kommer op i en, når man kører den. Det føles super godt at køre oppe i højden og den suser henover fartbumpene uden problemer. Man føler sig tryg når man kører i den og den ligger rigtig godt på vejen. I løbet af den uge vi har testet bilen, har det været snevejr med masser af is på vejene og her stod bilen virkelig sin test. Vi kørte i en skov med dyb sne og på en isglat motorvej, men ingen af stederne var der nogen problemer. Bilen forcerede alle forhindringer og det var dejligt, at man med sine unger i vognen, kunne føle sig sikker i snevejr.

DSC_0730

På familieturen, skulle bagagerummet for alvor stå sin prøve. Bagagerummet var slet ikke lige så stort, ved første øjekast, som man kunne have forventet, eller som de andre familiebilers bagagerum var.

DSC_0731

DSC_0732

De små rum, som Cee’d’en imponerade os med, var her erstattet med et stort reservehjul. Til familieturen, prøvede vi alligevel at læsse bagagen ind for at se hvor meget det fyldte.

DSC_0737

DSC_0738

Weekendsengen, juniordyner, fyldt weekendtaske, klapvogn og frysetaske kunne uden problemer være i bilen. Lige inden afgang, tilføjede vi så de elementære ekstra poser med snacks, legetøj osv. Så bagagerummet levede faktisk op til alle vores pakkenelliker, selvom vi var tvivlende ved første øjekast.

Angående gadgets er bilen udstyret med den nyeste teknologi. Den kan selv parallel parkere og når man bakker, dukker der en lille TV-skærm op i bagspejlet, som viser hvad der sker bagved bilen. Det er en rar funktion, som dog ikke helt fratager en for at skulle kigge bagud. Man skal jo altid være helt sikker og orientere sig.

DSC_0741Bilen startes ved at nøglen er i nærheden og så trykkes der bare på en knap i bilen. Nøglen sættes ned i et hul eller man kan have den i lommen.

DSC_0740Vi nød glastaget rigtig meget, men det er nok ikke noget jeg ville betale en masse ekstra for at have, da vi hurtigt glemte det var der – men jeg tænker, at vi ville have nydt det mere om sommeren.

Bilen har fået 5 stjerner i NCAP-testen, hvilket klart hiver bilen op i vores overvejelser. Vi nød ugen med Sportage-modellen meget, men vi blev ved med at vende tilbage til Carens’en og sammenlignede sportage’n med 7-sæders bilen, som imponerede os meget i efteråret. Generelt er der meget godt at sige om Sportage’n og med en familie med to børn og en hund, er det en super fin familiebil, som netop ikke skriger, at man har overgivet sig til sutteflasker og gylp. Den er smart, accelerer hurtigt og glider henover vejen i al vejr.

DSC_0735

Hvis jeg vidste, at min familie var færdig med at vokse, ville jeg klart overveje en Sportage, som en familiebil, da den er en lækker SUV, med rummelighed og plads til både børn og voksne. Dog bliver det trængt, hvis onkelen skal sidde mellem de to børnesæder bagi. Men tre voksne på bagsædet er ingen problemer og benpladsen er optimal.

DSC_0750

Den kører ca. 19 km/l – Prisen starter ved 299.000 kr. Se mere på kia.dk

Fotos:
http://www.burgerkia.com/blog/index.htm
http://cookinwithmama6.blogspot.dk/2013/02/searching-for-new-car-2013-kia-sportage.html
http://cars.pasadenanow.com/2013-kia-sportage-ex-why-mess-with-a-good-thing/
kia.dk 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.