Er du i tvivl om hvilke produkter, du skal smøre dit barn ind i?

I fredags var Ingrid og jeg til hygge- og informationsdag med Derma på Islandsbrygge i København.

Vi var blevet inviteret sammen med en del andre kvinder og deres små poder. Arrangementet handlede om, at vi skal holde fokus på at svøbe vores børn i produkter, som ikke kan give grobund for allergier, udslet og andet sundhedsskadeligt.

Den-blaa-krans

Astma-Allergi Danmark var med og for anden gang hørte jeg deres dygtige toksikolog Ewa, fortælle om hvad den blå krans står for. Køber man Astma-Allergi Danmarks produkter, kan man være sikker på, at de ikke indeholder allergifremkaldende stoffer eller parfumer. Ofte, kan det være svært, at vide om et produkt indeholder allergifremkaldende stoffer. Hvis man er i tvivl har Astma-Allergi Danmark netop lanceret deres kemi-leksikon, hvor man kan slå de fleste ingredienser op, som diverse cremer og produkter indeholder. Dette leksikon hedder kemilex og kan ses ved at klikke her! Desuden kan man også nu downloade kemilex, som app til sin smartphone og derfra kan man så stå i supermarkedet og slå op hvis man, som allergiker, er i tvivl.

foto

Nogle af de gode råd toksikologen kom med var blandt andet, at man skal være mest opmærksom på de produkter, der sidder i huden længst tid. Produkter som cremer, lotions, salver, olier osv. Vær opmærksom på, at de ikke indeholder skadelige stoffer eller nogen former for parfumer. Her er det mindre farligt med den sæbe vi vasker os i, fordi vi jo straks vasker sæben af igen. Parfume er også noget man skal være påpasselig med, men her kan man, isteden for at sprøjte den direkte på huden, bare sprøjte den i håret eller uden på tøjet. Deodoranter skal man også være påpasselig med, da den jo sidder og trænger ind i huden i mange timer. Du kan læse mere om krystaldeodoranter ved at klikke her!

Svanemærket (nordisk miljømærkning) var også til stede og de berettede lidt om deres mærkningsordning.

77019d0f16

Svanen er meget udbredt i norden og hvor Astma-Allergi Danmark, går meget op i kemi i produkterne, går Svanemærket meget op i hvilken effekt produkterne har på miljøet, samt hvilken emballage produkterne befinder sig i. Hvis et produkt derfor er mærket med svanen, så kan man være sikker på, at produktet er let at nedbryde og at der er tænkt over, at emballagen er i orden.

Derma-gruppe_ny

Derma er et dansk firma, som sætter en ære i, at lave produkter, som både er mærket med Astma-Allergi Danmarks mærke og Svanemærket. Udover dette går de også efter at have Eco-cert mærket, som viser at et produkt er økologisk i forhold til EU-standard.

ecocert-logo

Blot fordi et produkt er økologisk, behøver ikke altid at betyde, at det rent faktisk er bedre og sundere i brug, derfor er det vigtigt, at produkterne også har svanen og Astma-Allergi mærket. Derma laver produkter til børn og voksne og disse produkter  er, at finde i mange supermarkeder, på Internettet mv. Priserne er overskuelige og produkterne lever op til forventningerne. Jeg har haft meget sart hud altid og har ingen problemer, når jeg bruger cremer og andre af Dermas produkter. Det er fedt med et billigere dansk alternativ til mange af de dyre, parfumerede mærker. Du kan læse mere om Derma her!

Da brunchen var slut, var Ingrid og jeg godt mættet af spændende informationer og lækkert mad. Toksikologen gennemgik til aller sidst nogle af de mest gængse og brugte produkter, som vi i vores dagligdag bruger og her blev vi overraskede over hvor meget kemi en lille deodorant kan indeholde. Så rådet herfra, må blive, hold jer til svanen og astma-allergi kransen, så er du på den sikre side.

Derma_forsidebanner_846x250_baby_gravid(1)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.