Kan man nøjes med en håndstøvsuger?

image1

Vi elsker støvsugere og særligt de ledningsfrie af slagsen. I den forbindelse har vi haft æren af, at teste dysons poseløse digital slim støvsuger – Den såkaldte V6 Animalpro.

DSC_0008

DESIGN

Denne støvsuger har et lækkert “slim” design. Dyson er kendt for deres rum-lignende designs og denne støvsuger er ingen undtagelse. Der er knald på farverne og man glæder sig over dette, så snart man pakker den ud og ser det lækre desgin. Støvsugeren vejer nærmest ingenting (2 kg.). Det er den letteste lange håndstøvsuger, vi har haft i hænderne og det er er noget man hurtigt vender sig til.

DSC_0021 (1)

Støvsugerens håndtag er let at holde om og de to knapper er nemme at overskue. Støvsugeren har to indstillinger, en alm. knap, der holdes inde ved støvsugning og en anden, MAX-knap, som man trykker på, hvis støvsugeren skal op i tempo og yde det maksimale. Til normale overflader er denne knap dog ikke nødvendig, da støvsugeren i sig selv er rigtig kraftig. Brugen af MAX-knappen nedsætter også batteritiden en smule, som ellers er på ca. 20 minutter.

DSC_0019 (1)

Støvsugerhovedet er smalt og kan derfor nå ind under sofaer og lave møbler. Til maskinen følger udover en holder, tre andre hoveder, som kan bruges til gardiner, til bilen, til små rum, smalle steder og sprækker. Generelt er der tænkt meget over designet. I forhold til de andre støvsugere i samme genre, udemærker V6’eren sig overlegent.

DSC_1002 (1)

BRUG

Støvsugeren var virkelig god i brug. Den var let, lækker og super nem at manøvrere rundt med. Selv mine børn nød at støvsuge med den. Vi lavede faktisk en gulvtæppetest, hvor vi støvsugede et bestemt gulvtæppe, som vi ellers støvsuger hver uge, med vores almindelige posestøvsuger. Og her gjorde vi nogle overraskende fund. Efter blot en støvsugning, havde Dyson støvsugeren, samlet så meget støv og så mange fnuller, at vi måtte tømme beholderen. Dette gentog sig to gange, på samme lille gulvtæppe. Her skal det nævnes at vores almindelige støvsuger er under seks måneder gammel og den er af højeste kvalitet. Vi var derfor meget overraskede over V6’erens kraftige sugeevne og så imponerede til, mens den gav vores gulvtæpper en grundig omgang.

DSC_0039 (1)

Grundet den lette vægt, var støvsugeren nem at løfte op i loftet. Vi støvsugede både lofter, vægge, gardiner og trapper helt uden problemer. Bilen fik også en overhaling og sjældent har manden været så begejstret for at støvsuge sin bil.

DSC_0034 (1)

RENGØRING & OPBEVARING

Beholderen til skidt og snavs er let, at tømme og dette sker helt gnidningsfrit. Maskinen suger fint både sand, sukker, jord og hundehår, hvilket gør den beskidt, men den er meget nem at holde og rengøre. Den kan let skilles ad og dette gør det nemt, at tørre alle delene af.

Som opbevaring, kan man sætte et beslag op, så støvsugeren fint kan hænge på væggen. Uden dette beslag kan den dog være svært at opbevare, fordi man ikke bare lige kan stille den op af væggen, uden at den vælter.

DSC_0011 (1)

MINUS

Støvsugeren kæmper sig kun op på tre minusser. Det første er batteritiden. Batteriet leverer op til 15-20 minutters støvsugning, hvilket er okay, men hvis bilen er meget snavset, kan det være man skal lade støvsugeren på halvvejen. Dog er problemet ikke større end, at hvis man altid stiller maskinen i dock, når den er blevet brugt, så er den altid ladt, når den skal bruges. Og man når alligevel rigtig meget på 20 minutter.

Det andet minus er prisen. Den starter ved ca. 2500 kr. hvilket er okay, men i den dyre ende for en lille støvsuger. Men man skal ikke undervurdere dens sugeevne og hvor glad man bliver for den. De 2500 er godt givet ud og man får kvalitet for pengene.

Det sidste minus er lyden. Maskinen har et højt lydniveau, hvilket er helt normalt for poseløse støvsugere. Man vænner sig dog hurtigt til det og tænker ikke meget over det, med mindre man har sovende børn i nærheden.

DSC_0038 (1)

KAN MAN SÅ NØJES?

Dysons V6 støvsuger er uden sammenligning den bedste “håndstøvsuger,” vi har haft i hænderne. Derudover er den også blandt de bedste støvsugere vi har testet. Svaret på spørgsmålet om hvorvidt man kan nøjes med en slim støvsuger er, at det kan man sagtens, særligt hvis man har en lejlighed eller et mindre hus. Har man børn, kæledyr og et større hus, så kan en større maskine med længere batteritid også være en god ting. Dog har vores støvsugervaner ændret sig, i den periode vi har haft V6eren. Vi støvsuger meget mere løbende, fordi den hele tiden er ved hånden og derfor er den store grundige støvsugning blevet mere overflødig og vi har ikke brugt den “Store” støvsuger ret meget i den periode vi har testet løs.

Generelt, vil jeg sige, at det uden tvivl er den bedste håndløse støvsuger jeg har prøvet. Der er tænkt over tingene, den vejer ingenting, den kommer ind der hvor de fleste støvsugere giver op, eller bliver for tunge at rive rundt og det gør brugeroplevelsen stor!

KØB: Du kan se varianter og priser ved at klikke her.

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.