Din mening om amning!

Vi har brug for din mening om amning!

 

Mange barselende mødre hygger sig på cafe´med babymos og caffé latte. Og da amning er en del af konceptet, når man bevæger sig uden for med et spædbarn, må man derfor også lige have gjort sig nogle tænker om hvor og hvordan? Hvordan skal man dog lige forholde til at amme i offentligheden, og hvilke foranstaltninger skal man tage, når man skal amme?

En ting er at være den ammende, men hvordan forholder man sig som ikke-ammende til en ammende kvinde? Kan man tillade sig at kigge, kommentere eller at blive utilpas? Hvor er det lige at man skal forholde sig til amning i offentligheden?

 

Kom med din mening enten som kommentar nedenunder eller som email til os.

9 Comments

 • Mit korte svar til offentlig amning må være, at amning skal foregå diskret, når man er ude. Jeg har ikke et naturligt forhold til amning og mælkepatter på str. med Amager i offentligheden. Derfor ville jeg helt bevidst tvinge mine øjne i en anden retning. Hvorom alting er, kan vi ikke lave om på naturens love. Men gør det diskret eller ta på amme-café 🙂

 • Jeg har 2 piger og har ammet begge – også offentligt. Dog har jeg altid haft en stofble siddende i stroppen og hængende ned over tøsen, så jeg på den måde har holdt det lidt privat.

  Jeg mener ikke, at man bør vise brystet, når man ammer, men hvis man – lige som jeg gjorde – gemmer atributterne lidt væk – kan jeg ikke se problemet. Hvis folk ikke vil se på det, så kig den anden vej. Der er ingen, der siger, at man død og pine skal stå og kigge.

  Det er altså ganske normalt at amme sit barn.

 • Jeg er af den opfattelse, at amning er en naturlig ting, men også at det burde holdes diskret i det offentlig. De fleste Caféer har steder hvor de henviser folk til, som gerne vil kunne amme, og hvor det er meget diskret.

 • Jeg synes folk skal slappe af. For hver hundrede, diskrete ammende mødre er der måske én som er knap så diskret og den ene knap så diskrete ammer DYRKER folk at føle sig krænket af.
  Det er svært at gøre noget rigtigt, for amme-mafiaen forsager at give babyer sutteflaske og andre forsager offentlig amning. Må vi have lov at være her?!

  Kig væk!

 • Amning = barn, der spiser.
  Hvis amning ikke må foregå offentligt, kan vi så ikke også bestemme, at voksne mennesker, der render rundt og tygger på hotdogs, McDonald’s-burgere eller lignene, bør opføre sig lidt mere diskret?
  Affald fra amning flyder ikke på gaderne, og intet ammebarn taber sine pickles på gaden eller smider sine rester på fortovet med duesværm til følge.

 • Hvorfor skal amning være til debat? Jeg undrer mig over dette behov for at diskutere rigtigheden i amning i det offentlige rum. Spædbørn får som udgangspunkt deres næring fra brystmælk. Og kvinder der ammer har ret til at færdes og være i offentligheden. Kan slet ikke forstå hvorfor disse kvinder skal dække sig til eller gemme sig væk i en krog af cafeen. Det offentlige rum er fyldt med seksuelle billeder af bryster, så hvorfor kan et bryst der ammer gøre en utilpas? Bryster er til for at ernære barnet. Den er ikke længere. Og lad os glæde os over at se børn og deres mødre ude i forårssolen : )

 • Amning er den sundestes og mest naturlige måde at ernære sit barn på. Og selvfølgelig skal børn også have noget at spise, når man er på farten. Jeg forstår ikke at der skal være så meget diskussion om, hvorvidt det er ok, for alternativet er vel, at man enten går over til flaske, eller at alle mødre med småbørn bliver hjemme indtil barnet er vænnet fra… I min verden er ingen af de alternativer hverken optimale, ønskelige eller realistiske. Så lad os nu bare indse, at når vi færdes ude i samfundet, så vil vi støde på ting vi kan opleve som underlige eller ligefrem frastødende – uanset om det er amning, folk der taler i mobiltelefon, svedlugtende folk i kassekøen, teenagere der taler højlydt om sidste gymnasiefest, to mænd der kysser, eller noget helt 6.
  Vi er ikke alle ens, og vi har forskellige grænser, lad nu være med at dyrke forargelsen over andres valg her i livet – get over it!

 • Jeg kan simpelthen ikke forstå hvorfor amning pludselig skal være noget ulækkert. Der har i lang tid hængt reklamer for brysforstørrelsesoperationer på mange busser. På disse reklamer er der et par bare (kunstige) bryster lige midt i gadebillede. Det acceptere vi fuldt ud, mens kvinder bliver jaget væk fra restauranter for at amme i det offentlige.. Jeg synes der er noget helt galt med vores samfund, når noget så naturligt som amning skal gemmes væk og silikonebryster skal helt frem i det åbne. Mine døtre får i hvertfald hver en udgave af Kvinde kend din krop når de bliver ældre 🙂

 • Jeg er en stor fortaler for amning, og det generer ikke mig at der bliver ammet på caféer, men hold lige bleen helt væk. Det jeg finder mærkeligt, er at I overhovedet hænger ud på caféer og drikker kaffe, når i ammer. Da mine var små, mødtes vi da hjemme hos hinanden og hyggede med the og boller, og i de måneder man ammer burde behovet for konstant at hænge på caféer være nedsat, og give en indikator for, at livet faktisk bliver lidt anderledes nu da man er mor. Der er sikkert mange der er vildt uenige med mig, men jeg synes faktisk at det er et forkælet luksus problem. Dermed selvfølgelig ikke sagt at man ikke skal gå ud, og selvfølgelig skal man amme sit barn, der hvor man er, sålænge det gøres diskret. Hurra for mødre 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.