Det sorte tøj lugter

black-clothes-fashion-gray-grey-rack-Favim.com-53162
Hej Alicia/Inge Marie. Jeg skriver til dig fordi mit sorte vasketøj altid lugter surt. Allerede når jeg tager det ud af vaskemaskinen kan jeg lugte det. Jeg vasker det akkurat på samme måde som alt andet vasketøj, men af en eller anden årsag er det kun det sorte vasketøj, der fejler noget. Jeg har forsøgt at lægge det lidt i tørretumbler (koldt program), men det hjalp ikke. Endvidere forsøgt at hænge det i værelse med åbent vindue. Jeg kan nævne at en del af det sorte tøj typisk er sokker, min mands t-shirts mm. vaskes på 30/40 grader med neutral vaskepulver og skyllemiddel. Håber jeg kan få lidt hjælp af jer. På forhånd tak.

[box type=”shadow” ]Hej Nadia. Prøv  ved hver sort vask at hælde en dl. eddike i skålen med skyllemiddel, i steden for skyllemiddel.  Eller prøv at lægge tøjet i blød i halvt eddike og halvt vand blandet i en spand, i to timer inden du vasker det i alm. neutral vaskemiddel og med skyllemiddel. Held og lykke. Venlig hilsen, Inge Marie Mamsen[/box]

5 Comments

 • “Jeg kan nævne at en del af det sorte tøj typisk er sokker, min mands t-shirts mm. vaskes på 30/40 grader med neutral vaskepulver og skyllemiddel”
  Det er netop problemet. Svedlugt og den slag syre der opstår især i mænds lukkede sko bliver ikke vasket rent ved 30-40 grader, selvom det påstås af diverse producenter. Eddike er et godt råd, prøv evt, også at iblødsætte i lidt Rodalon, men du må nok op på mindst 50 grader for at opløse de proteiner der lugter. Good luck

 • Hejsa. Jeg vil gerne skrive lidt mere på spørgsmål til sort vask. Jeg har nemlig også det problem, og kender flere der har dette problem. Jeg kunne bare godt tænke mig at vide. Hvorfor er det kun det sorte. Hos os er det ikke sokker men alt mit tøj der er sort. Også selv om jeg har toppe i samme stof og andre farver så er det kun det sorte??? Hvorfor???

 • Jeg gætter på at det er fordi i bruger vaskemiddel beregnet til sort tøj og det er anderledes sammensat end det til kulørt og hvidt. Måske bruger i pulver til resten af tøjet og flydende til det sorte? Pulver vasker en smule renere end flydende. Men det er altså kun gætværk.

 • Jeg har nøjagtig samme problem! Det er ALT vores mørke tøj der lugter. Jeg troede, det måske var den sorte Biotex så skiftede den ud med grøn Biotex, men det ændrede intet. Jeg har forsøgt med iblødsætning i Rodalon – osse den til sportstøj. Jeg har erstattet skyllemiddel med eddike og intet virker! 40° eller 60° det er ligemeget. Min vaskemaskine er spritny og lugter absolut ikke – og jeg bruger en Kalk Væk tab ved hver vask. What dælen do I do??

 • Hej 🙂
  Jeg har haft samme problem med det sorte tøj. Bruger neutral flydende sæbe til sort vask. Har nu fundet ud af, at det er vaskemiddelet til sort vask som giver denne dårlige lugt. Bruger nu kun almindelig sæbe til farvet eller hvidt tøj.
  Måske kunne dette hjælpe 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.