Derfor må du ikke rede din seng.

En fest i din seng

Hele min opvækst har jeg lært om vigtigheden af, at rede seng hver morgen. Som voksen har jeg også altid praktiseret det. Det har aldrig været et problem og har aldrig være noget jeg har tænkt over, udover den fantastiske følelse jeg får inden i ved synet af den flotte, redte seng.

Men så blev jeg gift… Min mand synes at sengeredning er spild af tid og latterligt. Hvorfor rede en seng i et rum, vi ikke er i før vi skal i seng igen i aften? Det har været svært at finde argumentationer for sengeredningen, andet end at min glæde over orden og skønhed bliver vakt hver gang jeg ser den redte seng. Som årene er gået har den redte seng vs. den ikke redte seng vakt mange debatter, men i forbindelse med mine husmorligheder må jeg så nu desværre give fortabt.

Desværre viser en masse undersøgelser at din seng gemmer på flere hemmeligheder end dem du og din kæreste deler under dynerne. Faktisk er den varme, mørke seng det perfekte hjem for en masse bitte små støvmider.

Mere end en million ubudne gæster

I gennemsnit indeholder hver seng mere end en million støvmider. De elsker at bo i din madras, din pude og i din dyne. De lever af at spise dine døde hudceller og ud af den anden ende (ja, afføring) producerer de allergener, som kan fremkalde astmalignende symptomer.

Dette betyder at når du reder din seng hver morgen indespærre du millioner af støvmider i din seng. Du beskytter dem faktisk og hjælper dem, da de ellers i dagslys, den varme sol og friske luft ville tørre ud. Men hver morgen når du pænt reder din seng, putter du faktisk de små støvmider let og elegant, og sørger for at de har de bedst mulige levevilkår lige der under din dyne, mens du tager på arbejde. Lækkert!

Kom af med støvmiderne!

Hvis du derimod er typen, der som min mand, elsker at springe sengeredningen over, sparer du faktisk dig selv for et liv med en masse støvmider i din seng. Derfor er det super vigtigt at du hver morgen, lader være!! med at rede din seng med det samme. Når du står op om morgenen ville drømmescenariet være, at du tager dynen og enten hænger den på altanen eller lufter den udenfor i 5-10 minutter. Er dette ikke muligt så ryst den godt og læg den i fodenden af sengen mens du lufter ud for fulde gardiner.

Lad madrassen og hovedpuderne mærke vinden og lyset. Inden du så tager på arbejde kan du lukke vinduerne og lægge dynen på plads, men hvis du stadig ikke ønsker en støvmiderede, skal du ikke putte sengetæppet oven på dynen. Du skal heller ikke lægge dynen oven på hovedpuden, da det er vigtigt at denne heller ikke bliver “spærret inde,” da det er med til at passe endnu bedre på støvmiderne.

Derudover er det også super vigtigt, at du vasker både dyne og hovedpude hver anden måned og skifter sengetøj hver anden uge. Og nu hvor vejret er så dejligt, så læg din madras ud i haven en gang i mellem, så den kan blive luftet godt igennem på alle sider.

Sidst men ikke mindst så husk også generelt at gøre dit soveværelse rent hver uge. Køb en seng, hvor støvsugeren kan komme ind under – hvis ikke så flyt sengen en gang om måneden, så du kan komme nullermændene til livs via støvsugning og gulvvask. Nullermændene er nemlig årsag til dårligt indeklima og kan bidrage til både sygdomme og luftvejsproblemer.

Så pas godt på dit hjem og tænk dig lige om en ekstra gang, næste gang du reder seng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.