Danske børnemøbler kommer på favoritlisten!

DSC_0031

Jeg fik for nyligt øjnene op for nogle helt fantastiske møbler til børn. Jeg søgte efter noget dekorativt til ungernes værelser, og idet vi kun har trægulve, måtte det gerne være noget som en madras eller andet man kunne boltre sig på. Ikke længe inde i min søgning stødte jeg på by KlipKlaps produkter.

DSC_0106

For det første blev jeg betaget af de super fede designs og tænkte straks, at de ihvertfald ikke skulle gemmes væk på ungernes værelser, men skulle stå fremme i stuen, så jeg kunne glæde mig over synet til dagligt. Og det skulle vise sig at det blev en rigtig god beslutning.

DSC_0011

Der gik nemlig lige præcis et minut fra min mand havde pakket møblerne ud til, at ungerne straks var i gang med at lege. Sjældent har jeg set min 5-årige søn være SÅ glad for et nye møbler! Han tog patent på dem og lillesøster skulle ikke nærme sig hans leg på de nye møbler. Så måtte vi lige forklare, at det er okay at dele;)

DSC_0102

Jeg havde tænkt at møblerne var praktisk smarte, som stol, som madras osv. men ungerne gav dem helt nye funktioner. Et øjeblik var det en stol med et bord, det næste øjeblik var det et toilet, som bamserne kunne benytte når de skulle tisse (og så var den orange knap, den man brugte til at skylle ud med),

DSC_0114

så var det en dobbelt stol, så blev det til en sofa, dernæst en seng, så til et lille klatrebord og derefter en rutchebane. Jeg har, som I nok kan læse været MEGET imponeret over disse møbler, som på ingen måder har skuffet i design, funktion eller kvalitet.

DSC_0063

DSC_0068

Det eneste man kunne frygte, kunne være at de bliver beskidte. Som med alt andet når der er børn i huset, er snavs og skidt en del af hverdagen. Jeg har endnu ikke oplevet det som et problem i forhold til disse møbler, men hvis det blev tilfældet, ville jeg ty til en grød af en håndfuld sæbespåner, skummet op med lidt lunkent vand. Lad det ligge i fem minutter uden at det trænger for meget ind og tør det så af med en hårdt opvredet klud, så vil pletten være væk – bare lige et husmor trick, til jer der måske vil tænke, at den er da for fin og dyr til børnebrug. Det er hermed ikke længere en undskyldning for ikke at erhverve sig møblerne.

DSC_0037

by KlipKlap laver fire forskellige møbler, som kan ses ved at klikke her!

De er KK 3Fold/XL

f84ec345c0551e583dd9d4b061abbe6d

KK 3Fold Single

774820be570cc583f2e9b0fe1ca82382

KK 4Fold og…

85c06f9e0be80631b6cfa524dacba85f

KK Kids Chair.

f2d9e8f5c841e14f7628bf4f070855d0

Derudover kan man købe deres seje signaturknapper i alskins forskellige farver, som magneter.

aea7ad7c44a23e80723e9d221d16a27dDe to møbler vi har, er KK 4Fold og KK Kids Chair. Vi er super glade for begge møbler og selvom jeg umiddelbart frygtede at stolen var for lille til min 5-årige dreng, så modbeviste han mig, ved straks at sætte sig i den. Nu er det hans foretrukne stol, hver eftermiddag når der skal ses Ramasjang.

DSC_0093

Derudover har den en smart lille lomme på siden af stolen, som er praktisk og fed til lige at lægge en sut, en bog eller andre sjove ting i. Så kan man jo lave stolen til en lille “bogstation”.

DSC_0158

KK 4Fold er også rigtig god, især fordi den ikke fylder så meget når den bare står som en stor firkantet forvokset legoklods i et hjørne i pynter. I denne form, kan den også bruges som voksen-siddeplads, hvis man fx. har mange gæster. Den er en genial legeborg og plads, men jeg vil nu alligevel ønske mig KK 3Fold/XL, bare fordi den er stor, dekorativ og den byder på mere boltringsplads når den ligger på gulvet. Så er der bare mere plads til kolbøtter og den slags og så er det fedt, at den kan stå og pynte som sofa eller bruges som seng i hverdagen. Det er praktisk og smart! Den må på juleønskelisten.

DSC_0120

Kvinden bag møblerne er såmænd en pæredansk en af slagsen. Pia Lauritsen fra Egå startede i 2011 sit møbelfirma by KlipKlap. Ideen omkring møblerne fik hun, da hun var på barsel med sit første barn og blev træt af, at der ikke fandtes en lækker hygge- og tumlemadras til børnefamilierne. Derfor tog hun skeen i egen hånd og det har krævet hårdt arbejde og slid, men har betalt sig i sidste ende. Idag, kan man se møblerne i alskins bolig- og børnmagasiner og forbrugerne kan ikke få armene ned. Jeg er selv mor til en dreng, som er spastisk i den ene side og jeg glæder mig i den grad over hvor nemme møblerne har været for ham, at bruge og hvordan de indbød til motorisk leg. Sidst men ikke mindst giver det ro for ungerne, at have en lille ø på gulvet, hvor de kan ligge og putte med dynerne.

DSC_0127

Møblerne kommer i forskellige farver som du kan se her.

e9060563354e175fc9323d7f205a347c

Priserne ligger fra 1499 kr. og opefter. Det lyder måske som en dyr omgang, men tænk på, at du både får en stol, en seng, en børnesofa, et tumlemøbel til motorisk udvikling og en maddras i et! Jeg kan dog godt se, at det er mange penge sådan lige at bruge på et børnemøbel, men de er værd at spare op til, eller perfekte som dåbs- fødselsdags- eller julegave. Og tænk så på, at designet er så sprødt, at man har lyst til at vise det frem til alle der kommer forbi;) Kvaliteten er i top og stoffet er drønlækkert. Det er dansk design i topklasse.

 

Fotos: Ann-Alicia Ilskov & http://byklipklapimagebank.dk/velkommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.