Babygylp og chokolade på uldsofa

Hej Inge,

Jeg har et spørgsmål vedrørende min grønne uldsofa. Jeg forsøgte at fjerne babygylp og chokolade med pletfjerner og vand – hvilket resulterede i store grimme skjolder. Derefter prøvede jeg at vaske skjolderne væk med en blanding af lidt eddikesyre og afkalker til kaffemaskinen. Resultatet er, desværre, stadig en skjoldet sofa. Håber du har et godt råd!
Mange hilsner
Iben

 

SVAR

Hej Iben
Kan stoffet tages af? så kan det vaskes i uldvask, også hvis pletterne sidder andre steder efter du har vasket på pletterne. Tag et håndklæde og sug resten af sæbevandet op i, evt. kan du sætte dig på håndklædet.
Brug altid kun uldvask eller sæbespåner til uld, eller også regnvand. Lav en tyk grød af sæbespåner og og vask det ind i stoffet på sofaen, lad det sidde, 5-10 minutter, hvorefter det vaskes med rent vand, til sæben er uge af stoffet. Det hjælper!
Venlig hilsen
Inge & Ann-Alicia

4 Comments

  • Jeg har også en rigtig fin uldsofa der har fået sig nogle gyld pletter. Særligt på ryglænet hvor betrækket IKKE kan tages af. Hvad anbefales der? Jeg vil nødigt ende med bare at få endnu værre skjolder. Så der er det vel ikke en god ide med sæbespåner når der ikke kan skylles igennem. Jeg har hørt danskvand evt kan benyttes. Hvad mener I?

  • Hejsa. Jo sæbespåner blandet med vand kan godt bruges. Lav en tyk grød og smør den på uden at gnide den for meget ned i sofaen. Lad det sidde i ti minutter. Skrab det derefter af med en våd svamp uden at gnide det for meget ned i stoffet. Lidt kan det dog ikke undgåes at komme ned i stoffet men tør efter med et håndklæde. Danskvand kan også prøves. Pøj pøj.

  • Hej 🙂 jeg har en hay pude i uld, hvor man ikke kan tage puden ud. Den har skjolder Dvs plettet. Kan man sende den på renseri eller vaske den selv?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.