Afkalkning af nespresso maskine

nespresso-le-cube-c185-554x329

Hej Alicia
Jeg har netop anskaffet mig en af de populære Nespresso maskiner. Og i den anledning, vil jeg selvfølgelig gerne vedligeholde den ordentlig. Da jeg bor i KBH, hvor kalkindholdet i vandet er højt – vil jeg høre, om du kender til et billigere afkalkningsmiddel, end det Nespresso anbefaler til maskinen (som indeholder mælkesyre). Normalt afkalker jeg min elkedel med eddike, men jeg er i tvivl om det evt. kan ødelægge Nespressomaskinen.
Jeg tænker, at der da må være andre end mig, der har samme dilemma..
På forhånd tak. Mvh Sabrina

 

Hej Sabrina
Jeg har selv en nespressomaskine og har afkalket den med eddike, og derefter skyllet den godt, så der ikke var en rest eddike tilbage.
Min maskine er nu ved at være halvandet år gammel og vi bruger den en del.
Jeg ser sådan på det at måske holder den 1/2 år mere, i den sidste end, med den rigtige afkalkning, men er der noget bevis for det?
Så lyt efter din indre stemme og se i pengepungen og beslut derudfra.

Venlig hilsen
Inge Marie Mamsen

 

Foto: http://www.digsdigs.com/nespresso-coffee-machine-le-cube-c185/

8 Comments

 • Jeg har også været fristet til at bruge eddikesyre eller citronsyre i stedet for det dyre afkalker fra Nespresso, men vil være ærgerlig over, at Nespressos garanti bortfalder, hvis jeg bruger et forkert middel. Men mælkesyre er jo også en syre, så jeg forstår faktisk ikke, hvorfor det skulle være mildere ved de sarte dele i nespressoen!

 • Nespressos garanti på maskinen bortfalder, hvis man bruger andet end mælkesyrebaseret afkalkning. Det er vistnok fordi, at der er dele indeni i maskinen, der i længden går i stykker, hvis man bruger eddikesyre.

  Jeg køber økologisk afkalkning (mælkesyrebaseret) i en helsekost forretning, det hedder Ulrich natürlich, og det kan via helsam.dk bestilles til afhentning i flere forskellige helsekostbutikker (hvis de ikke allerede har det).
  Det er supernemt og fungerer, og det kan jo heldigvis bruges til elkedlen efter det har været igennem Nespresso maskinen 🙂

 • Hej med jer

  Personligt tror jeg, at det er et spørgsmål om at de får solgt lidt mere. Jeg tror som sådan ikke på, at de kan se, at du har brugt det ene slags afkalkningsmiddel frem for det andet. Så længe man bare passer på og ikke afkalker for meget og for ofte. Jeg tror personligt, at jeg vil bruge det der Ulrich natürlich, som Christina beskriver.

  Forresten så jeg et fedt blog-indlæg tidligere i dag. Der fik jeg lige et par tips med på vejen…. Jeg vidste blandt andet ikke, at man super nemt kan programmere størrelsen på kaffekoppen. Det ved jeg nu:
  http://www.kaffeautomatpriser.dk/blog/2014/07/billige-alternativer-til-nespresso-kaffekapsler

  Det kan være, at I kan bruge nogle af tipsne til noget.

  God sommer
  Morten

 • Hej.
  Vores er desværre så tilkalket, at den ikke vil indtage vand fra beholderen. Skal vi afskrive den og købe en ny?

  VH
  Stefan

 • Hej med jer
  I stedet for Nespressos eget mælkesyre mærke, som koster kassen, så findes der et meget billigere alternativ. Produktet er fra Ulrich naturlich og det hedder slet og ret Afkalkning, mælkesyre og så er det endda økologiske. 1 liter mælkesyre fra Ulrich naturlich koster ca. kr 65,- på nettet f.eks. http://Www.fjordbutikken.dk og http://www.dexus.dk.
  Mvh Poul

 • Har snakket med en konsulent fra Nespresso der oplyste at man ikke behøver at bruge deres afkalker. Men det er vigtigt at man bruger mælkesyrebakterier da det virker bedre ved de lave temperaturer som vandet kommer op på i maskinen.

 • Mælkesyre eller citronsyre eller eddike? Jeg kan ikke afklare debatten, men på espresso afkalkningsmiddelle her i 2017 står der at indhold er 5-15% fosfonat (citronsyremonohydrat) altså citronsyre og ikke mælkesyre, som flere indlæg nævner. Under alle omstændigheder er en ny maskine hurtigt tjent hjem, hvis man vælger en løsning, som er billigere end nespressos.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.