Sådan gør du fugen ren, mellem fliserne

Gæsteindlæg fra PlusRen

Mange danskere døjer med ”snavs og skidt” mellem fliserne på badeværelset. Du har sikkert prøvet at fjerne det (uden held), og måske har du tilmed købt dig fattig i rengøringsmidler- og produkter, der garanterer, at de kan fikse fugerne så nemt som ingenting.

Men det er bare sjældent det, der sker i virkeligheden. Men, men, men der er håb forude.

Alt hvad du skal bruge er:
  • En halv deciliter blegemiddel – købes i de fleste supermarkeder, også økologisk
  • To deciliter bagepulver – findes sikkert i dit køkkenskab
  • En slidt tandbørste

Når du nu har dine remedier på plads, skal du blande blegemiddel og bagepulver til en ‘dej’, som skal smøres mellem fliserne på badeværelset. Lad det virke i 5-10 minutter.

Din mirakel-dej vil faktisk klare det meste af arbejdet for dig, men vi anbefaler dog alligevel, at du efter de fem-ti minutter skrubber efter med din gamle tandbørste. Lad herefter dejen sidde i yderligere 5-10 minutter.

Nu kan du blot skylde dejen af med din bruser eller en våd klud. ”Voila”, dine fliser er nu rene igen (fliserne vil være mørke, indtil de tørrer, så der går lidt tid, før du rigtigt kan nyde det flotte resultat).

Bonusinfo: Vidunder-blandingen er en stærk sag, så ifør dig noget gammelt tøj, brug handsker og luft ud, mens du arbejder med ‘dejen’

3 Comments

  • Det er helt sikkert en blanding jeg vil prøve! Men når du siger at det er stærke sager, vil det så også gå ud over klinkerne? Vi har mørke klinker, og jeg vil være bange for at misfarve dem.

  • 2 korte spørgsmål:

    Hvad er forskellen mellem at bruge henholdsvis bagepulver og Natron? Kemien i de to produkter er selvsagt forskellige, men i “rengørrings-øjemed” er kemien i de to produkter vel temmelig ligegyldig?

    Vil brugen af blegemiddel på nogen måde skade fliser/fuger, hvis hvis disse udsættes for en længere påvirkning af “dejen”?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.