Rød Barnenumse

 

Hej Husmoderen

Jeg skriver til jer for at få et godt gammelt råd omkring røde barnenumser.

Min datter på 5 måneder har haft en maveinfektion, hviklet har givet hende diarré. Normalt føntørrer vi hende efter vask ved bleskift og det holder numsen ren og tør og aldrig rød, men med diarré på 8 dag, er hendes numse blevet rød af alle de bleskift. Derfor vil jeg høre, om I har et godt råd til hvad jeg kan gøre…

Jeg ser frem til at læse jeres svar.

Hilsen
Tine
Ps. Min datter er ellers sund og rask:O)

SVAR
Hej Tine. Røde numser er aldrig sjovt! Har du zinkcreme så kom det på i et godt, tykt lag ved hvert bleskift og hjælper det ikke så prøv med noget der hedder Perikonolie. Dette kan købes i Matas og skulle være rigtig godt. Du kan også blot prøve at hælde noget almindelig madolie på en tot vat og smøre det på:)

Brug helst økologiske midler, hvis du kan, idet for meget zinksalve heller ikke er sundt. Et andet godt råd er at lade barnet rende rundt uden ble eller at tørre rumpen med en hårtørre, når man har skiftet barnet. Det er meget vigtigt at numsen er helt tør, inden en ny ble kommes på 🙂
Håber du finder en kur.
Mange hilsner, Alicia Ilskov.

 

3 Comments

 • Kogt-kold-vandsklude….vildt godt. Du klipper hvidt linnedstof (f.eks. en stofble) i strimler. Lægger en strimmel i kogende vand…tager den op..lader den afkøle et øjeblik…vrider den..lægger den på/i barnets ende. På men bleen, og gentages ved næste bleskift. Et gammelt husråd…men det virker.
  Hilsen Ingse

 • Jeg har 2 piger og kender alt for godt problemet med røde numser.
  Jeg gik hurtigt væk fra Zinksalve for det har ingen virkning på mine børn. Tippet med Kolde Kogtvands klude fik jeg også af min mor, og er numsen slem, bruger jeg det med stor succes sammen med *Pantothenol salve*. Den er MEGET nemmere at smøre ud, og smøre man det på om aften, er numsen så godt som kureret næste morgen.
  Jeg fandt også ud af at *inotyol* (tjæresalve) virker bedst på numsen, hvis der er gået hul på huden. Bare et par tips herfra.

 • Her i huset har vi på datteres første leveår nu været igennem 3 x 14 dages maveinfektion med diaré – alle gange en KAMP imod rød numse!! Vi har prøvet alle tænkelige cremer uden ordentlig effekt, samt kogtvandsklude, hårtørrer mm. At rende uden ble fungerer jo af gode grunde ikke rigtig når barnet har diaré… 😉 Her har vi fundet en løsning der hedder:
  1: Vask numsen med vatrondeller vredet op i lunkent vand og dryppet med babyolie.
  2: Dup forsigtigt tør med blød stofble.
  3: Føntør numsen grundigt (uden at brænde barnet!).
  4 (OG VIGTIGST!): Smød med opvarmet LANSINHO-salve fra Skejby Sygehus Apotek – det er en form for lanolin, opfundet på Skejby Sygehus, hvor alle allergene stoffer er fjernet, og som er ekstremt sårhelende og vandskyende. TIP: Undgå at få det ud over alting – det kan nærmest ikke vaskes af igen – men tro mig, om ungen så nærmest er hudløs og bløder, er numsen fin, glat og lyserød næste dag!! Det er et mirakel som jeg derfor KUN kan anbefale alle!

  OBS: Hvis ingenting virker på numsen, skal I selvfølgelig tage til lægen og få det tjekket -så kan det nemlig være svamp og så skal der helt andre midler i brug!

  Held og lykke med det! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.