Hvordan Gøres en “Selvrensende” Ovn Ren?

Hej!!

Håber virkelig at du kan hjælpe mig..Jeg har en “selvrensende ovn” og bare navnet i sig selv skulle jo være meget godt- men så er der vist også sagt mere end nok- den er bare ikke til at gøre rent.. Jeg har gjort den rent ( ved at sætte den på den program der står -så den selv skulle gøre sig selv ren og har tørt efter med klud osv.Men den er bare stadig sort”beskidt” / siderne, bund og foroven)-what 2 do ???  Derudover er mit badeværelsesgulv  der er brunrøde fliser meget kalket til ( så nogle er mere hvide i det – og samlingen til væge er sorte )- Har forsøgt mig med en blanding af lindolie og terpentin, men dette virker ikke….

På forhånd tak for hjælpen

Karina

SVAR

Hej Karina

Alt hvad du kan tage ud af ovnen, tages ud, sider, plader osv. og smøres ind i brun sæbe, den tykke i bæger, kom alt i en pose/sort sæk. lægges pakket ind til næste dag.

Alt som er glat i ovnen smørres også ind i brun sæbe, de ru sider kan ikke tåle sæbe. dagen efter kan du fjerne skidtet med en skuresvamp, renslet eller evt. en kniv der bruges til keramisk komfur.

Fliserne hvis fliserne er glatte brug evt. et barberblad, skuresvamp eller renslet, kalken kan opløses ved iblødsætning med eddike eler citronsyre blanding, men husk når du er færdig med afkalkningen lav en god blanding med sæbespåner og vand for at neutralisere syren igen.

Det sorte er det, skidt ? bakterie?, så skrub med en børste og vask over med atamon for at dræbe bakterierne.

Held og lykke

1 Comment

 • Hej Karina

  Her kommer den bedste ide jeg er kommet på vedr. rengøring af de sider, der i en ovn skulle være selvrensende.
  Jeg havde overtaget et komfur, som ikke var rengjort i laaang tid, ej heller de selvrensende sider.
  Jeg genvædede en klud med alminde husholdningseddeike, som jeg tørede hen over de ru flader.
  Vupti var siderne rene, og det selvrensende intakt.
  Håber du kan bruge dette.

  Vh
  Birthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.