10 hemmeligheder fra professionelle stuepiger

1. De starter altid med oprydningen.

Al rod samles i en balje eller på et bord og derfra ryddes det op. Tag altid et rum af gangen. Sørg for at alle overflader er frie og at der gulvet er ryddet. På badeværelset skiftes håndklæder, viskestykker, bademåtter og klude. Er der en ordentlig rengøring i vente, kan man også stille parfumer, krydderier osv. ned i kasser, så man kan komme til på hylderne.

2. De foretrækker mikrofiberklude.

Hemmeligheden bag en god afstøvning er mikrofiberklude. Disse kan efterhånden købes de fleste steder. De holder bedre på støvet og holder desuden meget mere støv end de almindelige klude. Hvis du ikke har en mikrofiberklud, kan du sagtens bruge noget bomuldsstof, som fx. stofbleer, et gammelt hovedpudebetræk eller en gammel t-shirt. Put kun lidt vand på og tør så af. Undgå polyester, da det bare er med til at skabe mere støv.

3. De ved hvordan man hurtigt reder store senge.

At rede en seng, kan tage lang tid og uanset hvilket hjørne man starter i, så ender man altid med at lægge den lange ende af lagenet på den korte ende. Start altid med at vende topmaddrassen. Den har det med at forme sig efter kroppen, hvis den altid ligger på samme side. Egentlig har maddrassen fire sider. Man kan vende den om og derudover kan den drejes rundt, så fodende og hovedende skifter plads. Hvis man fx. skriver et lille nummer på hver side og i hver ende af topmaddrassen (1, 2, 3, 4), så kan man følge et mønster og vende og dreje den efter tal, hver gang man skifter sengetøj. Når lagenet skal på er det et godt trick, at huske at skiltet altid skal ned i et af de nedre hjørner. Herefter lægges sengetøj, dyner og puder på og så er sengen klar.

4. De støver af før de støvsuger.

Når oprydningen er overstået, så er det tid til at støve af. Dette gøres med en spand lunken vand med et par dråber opvaskemiddel i. I de fleste tilfælde kan opvaskemiddel undlades, med mindre overfladerne er meget fedtede. Vand kan tørre meget støv af. Bruger man en mikrofiberklud, kan man også helt undlade vand, med mindre overfladerne som sagt, er meget fedtede. Ved sarte træmøbler er den tørre mikrofiberklud helt fantastisk.

5. De støvsuger før de vasker gulv.

Støvsug eller fej altid før du vasker gulv. Du ønsker ikke vådt hår eller støv på gulvet, da det kan være svært at støvsuge bagefter. Når du skal vaskegulvet til aller sidst, så start i et hjørne og bevæg dig ud af rummet.

6. De slutter af med badeværelserne.

Det er altid bedst at slutte af med badeværelset, når det kommer til rengøring. Dette minimere bakteriespredningen, når du efterfølgende skal rengøre de andre rum. Start med soveværelset, derefter stue, gange, køkken osv. og til sidst badeværelserne. Hvis der ikke er for beskidt, kan samme klude sagtens bruges i flere forskellige rum, men når man først har været på badeværelset, kan kludene ikke bruges mere.

 

7. De ved at rengøringsprodukter har brug for tid.

Lad dine rengøringsprodukter gøre arbejdet for dig. Spray henover bad og toilet, og fordel midlerne med en svamp.Lad derefter midlerne sidde og arbejde i nogle minutter. Brug tiden på vinduerne, spejle, skabe osv. Tør disse over, mens du venter og vend efterfølgende tilbage og skrub løs, inden du vasker midlerne af.

8. De støvsuger den modsatte vej, end du har lært.

Mange har lært, at man skal starte med at støvsuge fra det fjerneste hjørne og så ud af rummet, ligesom når man vasker gulv. Dette er dog ikke den bedste metode. Da støvsugning er noget af det vigtigste i rengøringen, så gør det grundigt. Støvsug ind i rummet og derefter ud igen. Så er du sikker på du har nået alle hjørner og kanter, hvilket vil lette gulvvaskeriet efterfølgende.

9. Deres yndlings rengøringsmidler er i dit spisekammer.

Det kan godt være du tror, at de har nogle særlige magiske rengøringsmidler, men dette er ikke tilfældet. De bedste midler er lagereddike, vand og natron. Disse tre ting kan gøre et helt hjem rent. De kan fjerne skidt og snavs, kalk på badeværelset, vaske tøj, rengøre ovnen, vinduerne og meget mere.

10. De har rengøringsprodukter gemt i flere rum.

Sørg for at have dine rengøringsmidler til badeværelset, stående på badeværelset. På samme måde skal tingene til køkkenet stå i køkkenet og tingene til pletfjerning skal ikke stå ved vaskemaskinen, men ved vasketøjskurven. Sørg for at have forskellige hold af rengøringsmidler, i de forskellige rum. Og sørg for at svampe og klude på badeværelset fx. er lyserøde og dem i køkkenet er gule osv. Så får du ikke blandet klude og svampe og så er det nemmere at overskue rengøringen.

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.