Familieforøgelse: Få styr på disse ting

Et nyt familiemedlem kan være en stor omvæltning. Der er mange ting, der skal tages hensyn til, men også mange praktiske situationer, man skal være forberedt på. (Sponsoreret)

Få inspiration til nogle af de ting, du som forældre skal være opmærksom på, når det kommer til familieforøgelse. Nogle af tingene vil hjælpe jer nu og her, hvor andre ting vil være en godt for jer og barnet i fremtiden.

Ordn det praktiske

Der er mange ting, vi har det med at udskyde, da vi synes, det er ubehageligt at forholde os til. Men ikke desto mindre er det vigtigt, vi er opmærksomme på disse ting, da det kan være utrolig vigtig for børnenes fremtid.

Selvom det ikke er rart at tænke på, er det bedst at være så forberedt som muligt. Det er noget, der højst sandsynligt ikke sker, men som man alligevel skal sikre sig mod. Hvis der skulle ske noget alvorligt med dig eller din partner, er det essentielt, at I har sikret jeres barn eller børn den bedst mulige fremtid.

Alle par med børn bør have et testamente. Arveloven siger nemlig, at børnene skal arve halvdelen af det, der falder i arv efter den afdøde med det samme, hvis forældrene er gift. For nogle betyder dette, at den efterladte ikke har råd til at blive boende i den fælles bolig.

Det er også ekstremt vigtigt for ugifte par at lave et testamente, der angiver, hvad der skal ske med formuen, i tilfælde af den ene skulle gå bort. Ellers vil børnene i disse tilfælde arve alt, hvilket også kan have drastiske betydninger for den efterladte.

Det kan være en tanke, der er svær at forestille sig, men det er en vigtig ting, der skal tages hånd om allerede nu, da det kan have så stor betydning for jer og jeres barn eller børn senere hen.

baby1

Gør boligen børnevenlig

I mange hjem vil det ikke være nødvendigt at skulle gøre det helt store, bare på grund af et ekstra familiemedlem. Andre vil dog skulle tænke kreativt i boligen og måske opdatere nogle rum for at gøre dem så familievenlige og praktiske som mulige.

Derudover er det ingen hemmelighed, at små børn er nysgerrige og ikke mindst nogle vovehalse. Derfor er det vigtigt at gøre hjemmet sikkert for de små eventyrsøgende væsener.

Især køkkenet kan virke ekstra interessant for de små børn med skuffer, ovn, skabe, el-køkkenmaskiner og meget mere. Det vil derfor især være dette rum, der skal sikres.

Om I har et helt basalt IKEA-køkken eller et dyrt designerkøkken er underordnet, der er mange tiltag, som I kan gøre jer.

Først og fremmest er det en god idé at sætte en skuffespærre på skuffer med skarpe genstande for at undgå, at barnet ender med fingrene nede, hvor knive og sakse er. Ovnen er også en genstand, der kan være en god idé at sikre for de små, hvis denne er i deres højde. Glaspladen i ovndøren kan nemlig hurtig blive varm. Her kan der dog sættes et gitter for som sikkerhed, hvilket kan ende med at være en god investering.

Også badeværelset er et af de rum, der er godt at børnesikre. Her kan du eksempelvis på vandhane og armaturer montere termostater på max. 40 grader, så der ikke er risiko for, at barnet skolder sig. Hvis I har planer om at indrette en pusleplads på badeværelse, så husk at indret den, så alt kan nås med en enkelt hånd. Man må aldrig gå fra sit barn, da der her nemt kan opstå ulykker – i sådanne situationer er det nødvendigt at tage barnet med sig eller lægge det på gulvet.

Køb det nødvendige – men kun det nødvendige

Det rigtige udstyr er også nødvendigt, når det kommer til familieforøgelse. Men samtidigt er der en masse udstyr, som forældre køber, og som de hurtigt med tiden finder ud af, har været spild af penge. Derfor kan det først og fremmest være smart at forhøre sig i sin omgangskreds, hvad der har været nødvendigt for dem at have, og hvad der egentlig bare var penge ud af vinduet.

Du skal for eksempel sørge for at have forskelligt tøj til barnet alt efter, hvilken årstid, det er – der skal altså være tøj til både varme og kolde tider. I de varme tider er en solhat vigtig, så babyen ikke bliver forbrændt i den skarpe sol, hvor en ulddragt fra Joha eksempelvis kan være perfekt til at holde barnet varmt i de køligere perioder. Derudover er der en hel liste med babyudstyr, der kan være nødvendigt at købe. Det er blandt andet en babydyne, vugge- eller tremmeseng, sutteflasker, barnevogn og meget mere.

Men det er ikke kun udstyr til babyen, du skal ud og have fat i. Der er også udstyr til dig selv, du skal huske. Eksempelvis er det vigtigt at investere i en amme-bh, da gør det komfortabelt for dig at amme, anset hvor du er, og hvad omstændighederne er.

Der er altså et hav af beslutninger, der skal tages, når et barn kommer til verden samtidigt med, der er en masse ting, som skal købes. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i alle de forskellige muligheder og alternativer. Derfor er det klogt at lave en ”to-do liste”, inden barnet kommer til verdenen, så I kan sikre, at I får styr på alt.

Dette er et sponsoreret indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.