Tips til den perfekte børnefødselsdag med plads til de voksne

Fylder dit barn snart år, og mangler du inspiration til fødselsdagsfesten? Så læs med nedenfor, hvor du får nogle tips til hvordan du afholder en succesfuld børnefødselsdag. (SPONSORERET).

Vælg et tema

Den perfekte børnefødselsdag starter med et tema. På denne måde skaber du en rød tråd gennem hele festen, og samtidig skaber du også en fiktiv verden, som vækker børnenes fantasi.

Der findes intet rigtigt eller forkert tema. Uanset hvilket tema du vælger, vil det falde i god jord hos børnene, og skal du hjælpes lidt på vej, er et godt råd at fastsætte et tema indenfor dit barns interesseområde.

Det kan være alt fra cirkustema til et tema tilknyttet en bestemt disney-film. Udover at det bliver sjovere for børnene med et tema, bliver det også nemmere for dig at planlægge resten af festen, idet et tema fastsætter nogle bestemte rammer, som du kan holde dig indenfor.

Afholder du eksempelvis en piratfest, kan du købe tallerkener, glas, balloner, servietter og så videre i pirattema, lave en skattejagt, bestille – eller selv lave – en piratlagkage, og har du egen have, kan du endda købe legeredskaber i pirat-tema. Så bliver det ikke bedre!

Server kreativt mad og søde sager

Til en børnefødselsdag skal der selvfølgelig også serveres mad og dessert, og et godt tip, når du skal beslutte hvad du vil servere, er at holde dig indenfor temaet så vidt det er muligt.

Holder vi os til piratteamet, kan man – som foreslået ovenfor – servere en piratlagkage, og i forbindelse med skattejagten også have chokolademønter, cupcakes med piratflag og lignende.

Selvom det ikke er en børnefødselsdag uden en masse lækre søde sager, er det nødvendigt at supplere med noget sundere, for at undgå det helt store sukkerrus. Her kunne man eksempelvis servere hjemmelavede sunde is lavet med mælk og frugt, kanonkugler i form af frikadeller, sandwich og babybel ost, hvor halvdelen af den røde emballage bruges som bandana mens osten bruges som ansigt.

Dog skal børnene forkæles til en fødselsdag, og selvom det er vigtigt at supplere med noget sundt, er det en af de få dage, hvor de kan få lov til at spise en masse sødt.

Frygten for det store sukkerrus og dårlige tænder efter en dag med en masse slik, kender de fleste forældre, men børnene kan løbe energien af i haven, og skal tænderne undersøges, er det nemt klaret med en god tandlæge.

Husk dig selv

Selvom børnene skal være i centrum, er det vigtigt at huske, at der også skal være plads til de voksne imens børnene hygger sig. Selvfølgelig skal børnene være i centrum, men det er vigtigt også selv at huske at slappe af og nyde dit barns vigtige dag i selskab med ligesindede, samtidig med at dit barn har den bedste dag nogensinde.

Her kan man eksempelvis sørge for en hyggelig frokost til dig selv og børnenes forældre, imens børnene leger udenfor.

Selvom en børnefødselsdag ikke er den mest fine fest, kan man stadig gøre det semi-fint med lækker mad og en fin borddækning. For at det ikke bliver alt for formelt, kan bordet dækkes med fine blomster, dækkeservietter og nogle lys, mens man undlader dugen og det fine stel.

På denne måde skaber du en hyggelig stemning for de voksne uden at det bliver for højtideligt.

Ovenfor er det illustreret hvordan du kan afholde en succesfuld børnefødselsdag med plads til de voksne, uden at det bliver for uoverskueligt i en travl hverdag, hvor mange ting skal nås. Af og til kan planlægningen godt virke stressende, men som illustreret ovenfor, behøver du blot at huske nogle få ting og skabe en ramme, hvorefter resten af fødselsdagen næsten planlægger sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.