Sådan kan du forbedre dine kompetencer

De fleste af os har det godt i det trygge element, hvor vi oplever mindre pres og travlhed. (Sponsoreret)Men det nytter ikke konstant at forblive der, hvor du føler dig tryg. Det kan være rart i perioder, men det kan hurtigt komme til at kede dig og virke ensformigt. Og der er ingen tvivl om, at denne stilstående tilstand for mange vil have en negativ påvirkning, da du får ikke udviklet dig selv eller forbedret dig på grund af mangel af udfordringer. Heldigvis er der flere måder hvorpå du kan udfordre dig selv og prøve noget nyt. 

udvikling

Indskrænk dine ønsker

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af med dig selv, hvad du reelt gerne vil udvikle. Er der nogle personlige eller faglige kompetencer, som du gerne vil gøre brug af enten til dit privatliv eller rent arbejdsmæssigt? Eller er det i stedet måske nogle kreative værktøjer, du gerne vil tilegne dig, som du kan benytte dig af i din fritid?

Mulighederne er mange, og der er oftest ikke tid her og nu til at forbedre alt, hvad du egentlig gerne vil. Prøv derfor at finde frem til, hvilket punkt, du allerhelst vil udvikle – og som du vil have mest gavn af at forbedre.

Kast dig ud i det

Du kan kun udvikle dig ved at kaste dig ud i tingene. Der er ingen, der udvikler sig ved at forblive i deres såkaldte ’comfort zone’. Nogle gange skal man ud på usikker grund, hvor man ikke ved, hvad det vil bære med sig, og hvor man satser en smule.

Dette skal ikke kun forstås i de sammenhænge, hvor du går på online spillesider og trykker ”spil nu” for at prøve dit held og talent af.

Det kan også forstås rent udviklingsmæssigt. Måske er der et job, du længe har ville søge men ikke har været sikker på, at du var god nok til. Det kan også være, du længe har grublet over en genial idé men ikke har turde føre den ud i livet og forsøge dig som iværksætter.

Der kan være flere situationer, hvor du har ville noget bestemt men har holdt dig tilbage. Men tiden skal komme, hvor du kaster dig ud i det på trods af mangel af erfaring. Nogle gange er det netop det spring, der gør, at du lærer en helt masse og forbedrer dine kompetencer på mange flere punkter, end du først havde regnet med.

Overvej relevante kurser

Kurser og enkeltfag kan være en god måde at udvikle dig selv på indenfor et specifikt område. Disse kan være med til, at du får de kompetencer, du længe har ønsket, og kan endda være springbrættet til noget nyt og spændende i fremtiden.

Der findes næsten kurser inde for alt – markedsføring, kommunikation eller ledelse. Det kan også være, du vil noget i en helt anden boldgade. Det kan her være, du vil udvikle dit talent inde for bagning, smykkedesign eller vil prøve at videreuddanne dig som kropsterapeut.

De findes samtidigt både som dags, aften- og heldagskurser, så der burde være et kursus, der passer til dit skema.

Økonomien er vigtig at have i baghovedet

Selvom der efterhånden findes en masse gratis tilbud online, er der stor sandsynlighed for, at du skal lægge nogle penge i dit valgte projekt, så du i sidste ende kan udvikle dine kompetencer.

Om du så vil videreuddanne dig, blive stærk inden for bagning eller kaste dig ud i livet som iværksætter, er det vigtigt at sørge for, at der er lagt lidt ekstra penge til side til dette, så økonomien ikke er det, der skal slukke drømmen, når det kommer til at udvikle dine kompetencer indenfor et givent felt. Ved du derfor allerede nu, hvad du ønsker at forbedre dig indenfor, kan du begynde at undersøge starttidspunkter og priser. Herved slipper du for at blive overrasket over den endelige pris eller går glip af kurset på grund af en tilmeldingsdeadline.

Der er altså rig mulighed for at udvikle dig og forbedre dine kompetencer. Nogle gange skal du have hjælp via relevante kurser, enkeltfag eller videreuddannelser, hvor det andre gange i stedet er nok, at du selv kaster dig ud i det og forsøger dig frem på egen hånd.

(Dette er et sponsoreret indlæg) 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.