Sådan gør du hjemmet klar til fest

 

Selvom jul og nytår er forbi, er det ikke slut med at invitere folk over, dresse up og holde fest, tværtimod. (Sponsoreret)
De kedelige måneder, vi går i møde, har brug for at blive piftet lidt op, og der er ingen grund til, at I ikke holder det hos dig. Det kan være, det er på tide at holde en housewarming, eller at du endelig har taget dig sammen til at samle studievennerne til lidt mad og vin. Lige meget hvad årsagen er, er det bare om at sende invitationerne ud.

Men når man inviterer folk over, skal der gøres en del klar, før du kan holde den perfekte fest. Heldigvis har vi lavet en liste over vigtige ting, du skal ordne, inden dine gæster kommer.

Gør dit hjem skinnende rent

Det kan godt føles lige ærgerligt at gøre sit hjem skinnende rent, for at det kort tid efter kan blive møgbeskidt og rodet igen. Men får man gæster over, er det altså rigtig rart, at der er pænt og nydeligt, så dine venner eller familie får det bedste indtryk.

Det er fint med den sædvanlige rengøring med støvsugning og vask af gulv, men det kunne også være en mulighed for endelig at få lavet en ordentlig hovedrengøring i hele lejligheden. Det betyder, at kluden skal ind bagerst på hylderne og selv dine facadedøre skal pudses.
Måske er din lamper ikke blevet tørret af, siden du flyttende ind, eller måske kan du forestille dig, at der er kommet utrolig mange nullermænd under sofaen.

Bor du i hus, skal du også sørge for, at det udvendige ser pænt ud. Måske skal du lige finde hækkeklipperen frem eller investere i noget fliserens, så alger og mos kan blive fjernet.
Det kan også bare være, at græsset skal slås, eller at ukrudtet skal fjernes fra bedene, for at det giver et godt indtryk på gæsterne.

Der er masser af områder, som helt sikkert bliver overset i dagligdagen og som endelig fortjener en kærlig hånd.

Sørg for at underholdningen er i top

Om du holder en stille og rolig komsammen eller i stedet et brag af en fest, skal musikken være i orden. Der er ikke noget værre end dårlig lyd fra en computer, som I skal lytte til hele aftenen. Det kan derfor være, at du skal ud og investere i noget mobiltilbehør til dit hjem, så din mobil kan sættes til højtalerne. Derefter er det bare om at lave den perfekte playliste, som alle kan blive i festhumør af.

Udover musik kan det nogle gange gøre det hele lidt sjovere, hvis der bliver sørget for noget underholdning i løbet af aftenen. Det kan være, du har en leg i ærmet, du kan forberede, før de kommer. Kender alle gæsterne ikke hinanden, kan det også være en rigtig fin måde at ryste folk godt sammen.
Det kan være alt fra en musikquiz, hvor gæsterne skal gætte sange til en Facebook quiz, hvor du har fundet frem til folks pinlige statusopdateringer fra 2008, som de skal prøve at gætte, hvem har lavet.

Køb rigeligt ind til maven og ganen

Når du har inviteret dine gæster, så er det en god idé som host af festen at sørge for, at der er nok til både maven og ganen.

Der er ikke noget værre end at stå og mangle enten mad eller drikkevarer. Sørg derfor for at købe rigeligt ind. Samtidigt vil det være en kæmpe hjælp til dig selv, hvis du starter på opdækning og madlavning i god tid, så køkkenet ikke ligner noget, der er løgn, når gæsterne træder ind af døren.

Ved at have gjort det meste klar før gæsternes ankommen, kan køkkenet også lettere se præsentabelt ud samtidigt med, at du har mere tid til at hygge dig med gæsterne.

Det kan være lidt af et projekt at holde fest, men det behøver slet ikke blive så uoverskueligt, som det lyder. Efter lidt rengøring, indkøb af mad og drikke og når musikken først er på plads, er du klar til at få folk over til fest.

Dette er et sponsoreret indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.