Sådan gør du din bolig klar til vinteren

Som husmor er du garanteret allerede vant til at gøre rent, og sørge for at huset står som det skal. Men her i vinterperioden kræver det lidt ekstra for at din bolig er klar til det kolde vintervejr. Vi har samlet et par tips til hvordan du gør din bolig klar – både inde og ude. (SPONSORERET)

Gør din bolig hyggelig

Om vinteren, når de kolde temperaturer sætter ind, er det for alvor tid til at hygge med familie og venner. For at din bolig er klar til vinteren, gælder det derfor om at gøre din bolig hyggelig, så du er klar til at bruge mange timer indendørs.

Du kan gøre din bolig hyggelig på mange forskellige måder. Når du skal gøre din bolig hyggelig, handler det egentlig mest om at skabe en bolig, hvor du føler dog godt tilpas og derfor kan slappe af, når du er hjemme.

Du kan fx gøre din bolig hjemlig ved at putte lidt forskellige dekoration op, da det er med til at skabe et personligt hjem og derfor også et hyggeligt hjem. Her op til jul, er det selvfølgelig oplagt at putte en masse julepynt op, som kan give en hyggelig julestemning i dit hus,

Du kan samtidig overveje at give huset en hovedrengøring. Som husmor gør du sikkert ofte rent, men om vinteren kan det være godt med en ekstra grundig rengøring. Så skal du bare fat i nogle gode rengøringsmidler, og så er du klar til at gøre dit hjem rent og hyggeligt til vinteren.

Tjek vinduer samt isolering

Når dit hus skal gøres klar til vinteren, er det en god idé, at tjekke om dine vinduer er tætte samt om din isolering er i top.

Hvis der er problemer med isoleringen eller dine vinduer ikke er helt tætte vil den varme luft i boligen suse ud, og du kan derfor risikere at bruge en masse unødvendige penge på varmeregningen.

Du kan derfor prøve at tjekke om dine vinduer er tætte ved at stå henne ved vinduerne og se om du kan mærke, om der kommer kold luft ind. Hvis ikke du kan mærke noget, er der sandsynligvis ikke noget galt med dine vinduer.

Isoleringen er lidt sværere at tjekke op på selv, da det er de færreste der lige ved hvordan man tjekker om en isolering er i top. Du kan derfor overveje at alliere dig med et isoleringsfirma, der kan tjekke op på om alt ved din isolering er, som det skal være.

 

Giv haven en omgang

Når selve dit hus er gjort klar til vinteren, kan du give haven en omgang også. Selvom der ikke umiddelbart er meget havearbejde om vinteren, kan der godt ligge noget arbejde i at gøre have vinterklar.

Når haven skal gøres vinterklar handler det først og fremmest om at få de planter ind, som ikke kan tåle frost. Hvis du ikke er den store haveekspert kan du prøve at søge på nettet, og se om du har nogle planter som helst skal indenfor om vinteren.

Du kan også have andre ting stående i haven, som helst skal indenfor i vinterperiode. Det kan være mange forskellige ting, det kan fx være lerpotter, der ikke nødvendigvis kan tåle frost, havemøbler eller meget andet.

Hvis du fx har en båd, er det også vigtigt at få den dækket til om vinteren, så der ikke kommer sne eller andet på båden. Du kan samtidig overveje at tage svømmeveste og andet udstyr til båden indendørs, så det ikke bliver skadet af det kolde vintervejr. Hvis du mangler udstyr til din båd, kan du finde alt, hvad du skal bruge til din båd på marineudstyr.dk.

Når du nu er i gang med haven, er det samtidig en god idé at tjekke op på dine tagrender. Om efteråret er det ofte mange blade, som lander i tagrenden, og det er derfor vigtigt at få dem tømt, så de ikke bliver overfyldte og vandet ender med at ryge ud over kanten, som kan resultere i skader på facaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.