4 tips til at få overskud over økonomien

Som husmor, er der mange ting at holde styr på – økonomi er en af dem. Økonomi er samtidig en af de ting, der er sværest at holde styr på, da det kræver lidt mere end mange andre ting. (Sponsoreret) Det kan hurtigt blive svært at overskue økonomien, og vi har derfor samlet 4 tips til at få styr på økonomien som husmor her.

Madbudgettet

Et punkt på budgettet, der ofte tager flere penge end vi forventer er madbudgettet. Det er ofte svært at holde øje med, hvor mange penge der ryger på mad, når vi handler ind flere gange om ugen, og ikke altid har overskud over, hvad der er af mad derhjemme i forvejen.

Samtidig bliver aftensmad ofte en sur hverdagspligt som bare skal overstås, og det bliver derfor fristende at købe færdiglavet mad, som ofte er dyrere og knap så sundt, som når du selv laver mad.

En løsning på, hvis du bruger mange penge på mad, er at købe en måltidskasse. Med en måltidskasse, får du både mere overskud, da der er mad til hele ugen sammen med opskrifter. Så slipper du for at tænke over den daglige aftensmad.

Samtidig er måltidskasser også en god økonomisk løsning, da du får leveret nøjagtigt det du skal bruge til at lave maden. På den måde slipper du også for de daglige indkøb og beslutningen om hvad der skal serveres som aftensmad. Hvis du synes måltidskasser lyder som en god idé for dig kan du læse mere her.

Læg et budget

Det her punkt kommer sikkert ikke bag på dig, men for at have overskud over din økonomi er et budget en nødvendighed. I et budget skal du skrive dine forventede indtægter og udgifter, men specielt udgifterne kan være svære at gennemskue.

En god start på at lægge et budget, er at du laver et budget sådan som du tror dine udgifter og indtægter er, og derefter holder øje med om det rammer de beløb som du troede. Hvis ikke, har du altid mulighed for at justere dit budget efterhånden.

En god måde, at lægge et budget på, er ved at bruge Excel. Du kan få Excel til at regne dine indtægter og udgifter sammen, ved at bruge forskellige formler. Hvis du ikke er så meget hjemme i Excel, kan du overveje at tage på Excel kursus, det vil uden tvivl betale sig i det lange løb, hvis du får styr på de forskellige muligheder der er i Excel.

Køb ind online

En god måde, at spare lidt penge på i hverdagen er ved at købe ind online. E-handel er vækstet enormt i Danmark de seneste år, og du kan derfor købe alt det du har brug for via online butikker.

Fordelen ved at købe ind online er dels, at du sparer tid, men der er også gode muligheder for at spare penge. Du har nemlig en bedre mulighed for at sammenligne priserne på forskellige produkter, når du handler online, og på den måde finde en butik der sælger det billigst. På den måde, kan der være mange penge at spare.

Sørg for at være sikret, hvis du skulle blive arbejdsløs

Vore sidste råd, er at sørge for at være sikret dagpenge, hvis du skulle blive arbejdsløs. Det kan du gøre ved at være medlem af en a-kasse. En a-kasse fungerer på den måde, at du giver et beløb hver måned, mod til gengæld at være sikret, hvis du mister dit arbejde.

Der findes mange forskellige a-kasser i Danmark, der passer til forskellige professioner og nogle, der er åbne for alle. Du skal have været medlem af en a-kasse og arbejdet i 12 måneder, for at have rettigheder til at få dagpenge. Så jo før du melder dig ind, jo bedre.

Hvis du allerede er medlem af en a-kasse, kan du overveje om du kan skifte til en billigere a-kasse. Selvom priserne om måneden ligger tæt på hinanden, kan det godt være penge at spare, ved at flytte til en billigere a-kasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.