Tips til indretning af det store hjem

Det kan være et stort og overvældende projekt, at skulle indrette et hjem. Opgaven bliver næsten kun mere uoverskuelig, hvis der er tale om et adskillige hundrede kvadratmeter. Des større huset er, des flere rum skal der tages stilling til. (SPONSORERET)

Når et hjem skal indrettes, kan det være en god ide, at der er en gennemgående rød tråd, for at hjemmet får et harmonisk udtryk. Netop dette kan være en udfordring for nogle. Vi har derfor samlet nogle tips til indretningen af det store hjem.

 

Find inspiration ude

Det kan gøre indretningsprocessen en smule lettere, hvis man har noget, som man kan bruge som inspiration til formålet. Det kan være en fordel at have et overblik over, hvilket udtryk man ønsker at skabe i hjemmet. Der er mange indretningstyper, og det er kun fantasien som sætter grænser. Nogle foretrækker et moderne hjem som inspiration i nordisk boligindretning, hvorimod andre sætter pris på et mere old school-inspireret hjem. Forbugertests indenfor boligkan være et godt sted at starte. Forbrugertests kan hjælpe med inspiration til, hvilken indretningstype som giver mest mening for lige netop dig.

 

Skandinavisk boligindretning

Denne indretningstype er steget gevaldigt i popularitet, de seneste år. Indretningstypen refereres ofte også til som ny nordisk eller blot nordisk boligindretning.

Indretningstypen tager udgangspunkt i lys og lethed. Det handler her om at skabe et hjem, hvor der er enormt meget fokus på lette møbler, natur og ikke mindst simplicitet. Farverne Hvid, brun, grøn og grå i forskellige nuancer hører hjemme under denne ’stiltype’. Plakater med illustrationer fra naturen er oftest at finde i hjem, som har taget udgangspunkt i skandinavisk boligindretning.

Et godt tip til at pifte stilen op, og give rummet lidt kant, kan være ved at benytte sig af kalkmaling og herunder farvet spartelmasse.

 

Old school boligindretning

Denne type af boligindretning forveksles af nogle med retro stilen, det er dog to vidt forskellige indretningstyper. Stilen tager udgangspunkt i elementer fra 50’erne og helt frem til 80’erne.

Hvad angår møbler, så er det karakteristisk for denne indretningstype med danske møbelklassikere. Hjemmet må her gerne have et mere råt udtryk, sammenlignet med den skandinaviske boligindretning.

Designs fraPiet Hein, Bruno Mathsson og Verner Panton var nogle af de navne, der kom til i 1960’erne. Det er netop designs fra disse, som har fået sig endnu en ’blomstringstid’. Især Verner Panton er at finde i mange danske hjem, som er tilhængere af en old school-boligindretning.

 

Lad dig inspirere af steder du kan lide at komme

Spaophold er steget enormt i popularitet gennem de sidste par år. Der er noget ved blandingen af ren afslapning og luksus som hiver i os. Det ses derfor hyppigere, at nogle vælger at indrette deres hjem, inspireret af indretningen ved diverse spahoteller. Spaophold på Marienlyster især populære, der er et utal af luksuriøse tiltag på stedet, og værelsernes indretning minder om noget som er set i ”Badehotellet”. Indretningen er en blanding af lyse vægge og stilfulde tapeter, og ikke mindst lyse møbler. Blandingen af lyse møbler og lyse vægge skaber noget idyl, som de fleste ønsker, at hjemmet skal bære præg af også.

 

Den praktiske del af indretningen

Når der er kommet styr på størstedelen af indretningen, så kan du begynde at tage stilling til de praktiske dele som også hører til indretningen. Det er forskelligt, hvilken rækkefølge et indretningsprojekt løses i. Nogle starter med køb af hvidevarer såsom vaskemaskine, tørretumbler og opvaskemaskine, hvor andre fokuserer på området til sidst i processen.

Hvis du går op i æstetik og harmoni, så er udseendet og kvaliteten på hvidevarer ikke ligegyldigt for dig. Opvaskemaskiner fra Køkken24.dker kendt for deres lækre design og eminente kvalitet, derfor kan det være et godt sted at starte. Ikke mindst fordi, du kan danne dig det et overblik over valgmulighederne på markedet.

 

More from Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Chokoladeplet på uldtrøje

Hej Inge, Min datter har fået en chokoladeplet på sin nye uld-trøje....
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *