Den bedste gave til veninden, der har alt

Mine ældste veninder og jeg er stadigvæk på gavefod ved jul og fødselsdage. Det er en hyggelig tradition, som efterhånden har stået på en del år. (Sponsoreret) Det er dog ikke blevet lettere med alderen at finde på en personlig gave. Ofte har man alle de bedste intentioner forud for gaveindkøbet om, at det skal være en gennemtænkt og speciel gave, der ikke ligner de sidste mange. Men lige så ofte sker det, at man kommer i tidsbekneb og tyer til den ønskeseddel, som man for en sikkerhedsskyld har rekvireret, da man, i sit stille sind vidste, at sandsynligheden for at man kommer til at stå i sidste øjeblik og bare ikke ane, hvad man skal finde på at købe, er forholdsvis stor. Alligevel synes jeg altid, det er lidt af et nederlag at finde en gave fra listen – det virker så bestillingsseddel-agtigt, og ikke som den overraskelse, gaven jo egentlig burde være. Eller som man i hvert fald gerne vil have, at den skal være.

At købe noget fra gavelisten er ikke engang en garanti for, at gaven ikke efterfølgende bliver byttet, for fyrfadslysestager er ikke bare fyrfadslysestager. ”Fine hårspænder” er heller ikke noget objektivt, som alle kan finde frem til. Så selvom man prøver at finde en variant, som man selv synes er super fin, er det ikke sikkert, at veninden synes det samme. Det er bestemt ikke for at hænge nogen ud, for jeg gør det også selv – bytter gaver, som ikke lige præcist matchede min forestilling om, hvordan f.eks. en moderne vase skal se ud.

Husmoderen3

Køb hende en oplevelse i stedet for

De sidste par gange, jeg har købt gave til veninder, har jeg forsøgt at give en oplevelse i stedet for – det er noget, der ikke kan byttes, og det er en god investering i vores indbyrdes forhold. I takt med at vi hver især har travlt med arbejde, børn og familie, bliver det sværere at finde tid til at ses. Hvis vi derimod har billetter til en bestemt begivenhed, er vi bedre til at planlægge rundt om det. Jeg har nedenfor fundet 3 ting, jeg selv ville blive glad for at modtage – også selvom de ikke var på min ønskeseddel – måske det kan være en inspiration for jer, næste gang i skal på gaveshopping:

Husmoderen1

1) Surferkursus

Hvad med at give hende et gavekort til det surferkursus, hun aldrig fik taget sig sammen til at tage, dengang hun backpackede rundt i Australien? Du kan gøre hende følgeskab, så I får en sjov dag sammen. Hun vil helt sikkert være taknemmelig for, at du gav hende mulighed for at tjekke endnu en ting af hendes ”Bucketlist”.

Husmoderen4

2) Årskort til ynglingsmuseum

Giv hende et årskort til Tivoli til hendes ynglings museum eller noget andet i den stil, så hun kan besøge det ad libitum over det næste år kvit og frit. Nogle årskort kan endda inkludere en ekstra gæst, så hun også kan tage dig med derhen. Et tivolikort er selvfølgelig kun praktisk, hvis hun bor i nærheden af København, men det er hyggeligt at kunne sætte aftaler i kalenderen om at nyde juleudstillingen, Halloween eller en festlig fredagskoncert sammen.

Husmoderen2

3) Biografklub Danmark

Hvad bedre end at vide, at du skal ind og se 7 spændende film med din gode veninde over det næste år? Der er ikke noget hyggeligere end at gå i biografen, specielt når det er mørkt og koldt udenfor. Derfor er det ikke bare et dejligt break i hverdagen, men også en måde regelmæssigt at holde hinanden opdateret på, hvad der sker i hver jeres liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.