White Chocolate Chip Cookies

Ingredienser

110 g. Brun Farin

135 g. sukker

1 tsk vanilie

1 Æg

225 g. smør

350 g. mel

1/2 tsk. salt

1 tsk natron

225 g. hvid chokolade eller white chocolate chips

(evt. 100 g. hakkede macademia nødder – hvis det puttes i, skal der kun 150 g. hvid chokolade i).

Fremgangsmåde

Bland brun farin, sukker, vanilie samt æg, grundigt. Kom dernæst blødgjort (ikke helt smeltet) smør, mel, natron (vendt i mel først), og salt i. Hak chokoladen i små stykker (såfremt man bruger en alm. plade hvid chokolade) og vend chokoladen i.

Put dejen på en plade med bagepapir i klumper (ca. en god spsk. fuld – du bestemmer selv størrelsen). Bag kagerne i en forvarmet ovn, på 190 grader i ca. 8-10 min. De skal være bagte i kanten, så de ser brune ud i kanten, men de skal helst se lidt ufærdige ud i midten når de tages ud. De må endelig ikke få for længe, for så får man ikke den seje fornemmelse de helst skal have i midten. Lad dem køle nogle minutter på bagepladen, hvorefter de køler færdige på en bagerist.

TIP

Ønsker man en white chocolate chip cookie, som er sprød i kanten og sej i midten, er det som sagt vigtigt at kagerne ikke bager for længe. De skal helst se lidt rå ud i midten når de tages ud. Når de så er kølet af, så stil dem i køleskabet i et par timer, hvorefter de kan puttes i en kagedåse og så er de perfekte! Serveres med et koldt glas mælk.


Sådan ser kagen ud når den tages ud af ovnen. (Billede nedenfor)3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.