En god mættende bønnesalat, som kan varieres hvad ang. fyld og marinade.
Ingredienser
5oo g hvide bønner (stået i blød i min. 10 timer)
100 g sorte oliven (gerne med sten)
100 g feta
2 rødløg
1 pk. rucola
Evt. tomat, blomkål eller lign.
Dressing:
2 spsk. olie
2 fed hvidløg
1 bt. persille
1/2 glas soltørret tomater i olie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. groft salt
lidt peber
Fremgangsmåde
Kog de udblødede bønner i ca.45 min. Gerne med en bouillonterning. Lad dem afkøle. Lav dressingen. Blend hvidløg, persille, soltørret tomater, citronsaft, salt, peber og 2 spsk olie til en tyk pesto. Vend dressingen over bønnerne. Lad det evt. trække sammen en time.
Grovhak rødløget. Bland bønnerne med rødløg, rucola, oliven, feta og evt. flere grøntsager.
Spises som tilbehør eller alene med brød til!