Vi Søger Sæsonens Bedste Koldskålsopskrift.

Man kan købe alverdens færdiglavede koldskålsretter, men de er både dyre og oftest SLET IKKE lige så gode, som de hjemmelavede.

Derfor vil vi gerne opfordre alle husmødre til, at indsende jeres allerbedste koldskålsopskrift til os og så vil vi kåre sæsonens bedste koldskålsopskrift og poste den her på husmoderen.dk

Så skynd jer at sende jeres opskrifter til os, ved at emaile dem til alicia@husmoderen.dk

More from Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Slanger fra bruseren lugter fælt

Kære Alicia og/eller Inge. Jeg har et spørgsmål angående min brusekabine. Brusekabinen...
Read More

6 Comments

  • 1k kærnemælk
    ½l fromage frais
    kerner fra en vanillestang (er dog billigere med vanillesukker)
    50-100gr sukker (indtil kærnemælkssmagen ikke dominerer, men bare er der)
    saften fra en halv-hel citron

    vigtigst: masser af luft – den skal piskes med elpisker vanvittigt godt så den hæver til 1½ gang størrelse.

  • 1 l kærnemælk
    2 æg
    2 spsk sukker
    vanilllesukker

    æg og sukker røres sammen, kærnemælken røres i og den smages til med vanilliesukker, og evt. mer sukker hvis der ønskes en sødere smag.

  • Til Anette – og alle dem der vil bruge opskriften 🙂

    jeg vil give dig ret I, at dette er den absolut bedste opskrift på koldskål…..der findes ikke en konkurrent til denne – men, men Husk for pokker, at det skal være pasteuriserede æg der bruges til koldskålen, da de jo ikke bliver varmet op og risikoen for salmonella forgiftning derfor er forholdsvis høj.

  • Her er vores familie favorit, som klart samger bedst hvis alle tre unger får lov at være med til at lave den :):

    2 bæger pasteuriseret æggeblomme (i alt bliver det til 4 øggeblommer)røres med godt 50-75 gram rørsukker (eller almindeligt sukker) og kornene fra en vanillestang (husk at gemme stangen i et glas med sukker, perfekt til yougurt, marmelade eller hjemmelavet saft) blendes sammen.

    Derefter tilsættes 1 liter god kærnemælk og 2,5 dl god tykmælk, og der blendes godt igennem, så koldskålen bliver let og luftig.

    Tilbehør, blåbær, hindbær, jorbær og skårne blommer – eller bare en god gammeldags håndfuld kammerjunker.

  • Riv rugbrød på den fine side af råkostjernet direkte ned i en kande; tilsæt kanel og sukker efter smag; rør rundt så sukkeret opløses, mens du tilsætter koldt kærnemælk. Bland evt. sukker og kanel, og silsæt lidt mere. Lav den ikke for sød. Det er den aller-bedste koldskål. Min farmor kaldte den “kørom”, og den er den eneste, vi fik i min barndom. Den er sund og billig, og kan holde sig i flere dage i køleskabet med stanniol over åbningen på kanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *