Trendy grød

Hvor mange gange kan det siges – spis grød! Grød er ikke kedelig. Grød kan være alt andet end kedelig. Gør grød til en fast del af din kost, og bliv lettere på pengepungen og ikke mindst på sidebenene. Nu er den også gået hen og blevet trendy. Ikke kun fordi de nordiske stjernekokke udvikler og fornyer den, men også USA har fået øjnene op for den gode gammeldags spise. Starbucks har havregrød, som en del af deres morgenmads sortiment. Hop på vognen nu, og bliv grødekspert.
Grøden har været en del af danskernes kost i mange hundrede år, og det er ikke uden grund! Mange starter de første år af livet med grødføde. Forældre laver forskelligt slags grød til deres børn i deres første leveår, og man er kreativ som nybagt forældre. Lige pludselig opdager man hirsegrød, majsgrød, speltgrød og mannagrød. Men hov, så holder man pludselig op! Hvorfor? Fordi barnet ikke vil spise det mere? Fordi det er for dyrt? Fordi det er for besværligt at lave? Fordi det er usundt? Tænk lige over det et øjeblik. Hvornår har du sidst lavet grød til din familie (og det tæller ikke, hvis du har et barn under 2 år)? Vi stopper ofte med at lave grød, fordi det er for kedeligt og bliver betegnet som fattigmandskost. Bliv ved og udnyt grødens fantastiske egenskaber.
Havregrøden er den mest udbredte grød herhjemme. Den er danskerne nærmest eksperter i. Det er mange varianter: havregrøden kan spises med frugt, bær, hakkede nødder, kerner, frø, marmelade, kanel, vanilje, kardemomme, smør, sukker, rosiner, abrikoser, honning eller kokosmel. Af væde kan bruges vand, mælk, rismælk eller sojamælk. Spis den til morgenmad, som dessert, mellemmåltid eller aftensmad. Personligt er jeg stor fan af havregrød med mandler, rosiner og en lille skefuld hjemmelavet marmelade. Den hitter, ikke blot ved mig, men også hos min søn.
Tænk kreativt og prøv forskellige grødtyper af. Erstat et ugentligt aftensmåltid med en grødaften og spar tid, penge og kilo. Vælg evt. den dag, hvor familie ikke har så meget tid til at lave aftensmad. De af familiemedlemmerne, der stejler, kan jo altid nuppe et stykke rugbrød. Indfør traditionen i din familie for sundhedens, nemhedens og pengepungens skyld. Er der grød i overskud, gem det endelige i køleskabet. Kan lunes op med mælk eller vand dagen efter. Kan også tilsættes din bolledej, og du vil få nogle fantastiske og fiberrige boller.
Den nye trendy grødtype er quinoa. Kan bruges på samme måde som havregrød, skal dog lige koge lidt længere (ca.30 min.).

Link til gammeldagsgrød opskrifter:

http://www.gamledanskeopskrifter.dk/pages1000.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *