RØDGRØD
400 g. økologiske jordbær
300 g. økologiske hindbær
1 dl. god rødbedesaft
1 dl. god solbærsaft
100 g. rørsukker
1 stang vanilie
kartoffelmel
saft af en citron
Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden. Kog rødbedesaft, solbærsaft, rørsukker, vanillesukkeret og den flækkede tomme vanillestang op. Kom jordbær heri og kog dem igennem et par minutter til de er næsten møre, tilsæt herefter hindbær og kog yderligere 1/2 minut. Rør herefter kartoffelmel ud i lidt vand. Træk gryden væk fra varmen og tilsæt kartoffelmelet lidt ad gangen under omrøring til grøden får den ønskede konsistens, når grøden er blevet tilsat kartoffelmelet må den ikke koge igen, da den så bliver “lang” og får en lidt klistret konsistent. Husk på, at grøden bliver tykkere, når den er afkølet. Smag grøden til med lidt citronsaft og evt. en smule sukker. Fjern herefter vanillestangen og køl grøden ned.
RØDBEDE CRUDITE
1 lille spæd rødbede
Vask rødbeden grundigt og skær den i tynde skiver på et mandolin jern. Kom den i isvand og lad den ligge til den bliver sprød.
RÅSYLTEDE RABARBER
2 stængler rabarber
1/2 vanille stang
100 g. rørsukker
Skyl rabarberen, træk de seje tråde af fra top mod bund og snit rabarberen i ca. 2 cm. tykkelse på skråt. Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden. Bland rabarber og vanillesukker og lad det trække ved stuetemperatur i et par timer.
SKUM AF HVID CHOKOLADE
200 g. piskefløde
350 g. hvid chokolade
180 g. past. æggehvide
Varm fløden, hak chokoladen fint og kom i en skål. Tilsæt den varme fløde lidt efter lidt og rør til en ensartet creme. Smelter chokoladen ikke hlet, smeltes den færdig ved svag varme. Lad cremen køle let. Tilsæt æggehvider. Mens cremen er lun kommes den på en sifon og tilsættes to patroner gas. Kom flasken i en gryde og dæk med vand, således halvdelen af flasken er dækket. Flasken skal stå op. Lad flasken stå ved 50 grader i ca. 30 min. lige inden servering rystes flasken grundigt.
ANDET
Friske jordbær, rensede rengjorte og skåret i kvarte.
Friske hindbær, rensede og rengjorte.
4 spsk. hjemmesyltede rødbeder i små tern på 1 gange 1 cm.
Rød syre.
(Sponsoreret)