Thomas Hermans Rødgrød

RØDGRØD

 

400 g. økologiske jordbær

300 g. økologiske hindbær

1 dl. god rødbedesaft

1 dl. god solbærsaft

100 g. rørsukker

1 stang vanilie

kartoffelmel

saft af en citron

Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden. Kog rødbedesaft, solbærsaft, rørsukker, vanillesukkeret og den flækkede tomme vanillestang op. Kom jordbær heri og kog dem igennem et par minutter til de er næsten møre, tilsæt herefter hindbær og kog yderligere 1/2 minut. Rør herefter kartoffelmel ud i lidt vand. Træk gryden væk fra varmen og tilsæt kartoffelmelet lidt ad gangen under omrøring til grøden får den ønskede konsistens, når grøden er blevet tilsat kartoffelmelet må den ikke koge igen, da den så bliver “lang” og får en lidt klistret konsistent. Husk på, at grøden bliver tykkere, når den er afkølet. Smag grøden til med lidt citronsaft og evt. en smule sukker. Fjern herefter vanillestangen og køl grøden ned.

RØDBEDE CRUDITE

1 lille spæd rødbede

Vask rødbeden grundigt og skær den i tynde skiver på et mandolin jern. Kom den i isvand og lad den ligge til den bliver sprød.

RÅSYLTEDE RABARBER

2 stængler rabarber

1/2 vanille stang

100 g. rørsukker

Skyl rabarberen, træk de seje tråde af fra top mod bund og snit rabarberen i ca. 2 cm. tykkelse på skråt. Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden. Bland rabarber og vanillesukker og lad det trække ved stuetemperatur i et par timer.

SKUM AF HVID CHOKOLADE

200 g. piskefløde

350 g. hvid chokolade

180 g. past. æggehvide

Varm fløden, hak chokoladen fint og kom i en skål. Tilsæt den varme fløde lidt efter lidt og rør til en ensartet creme. Smelter chokoladen ikke hlet, smeltes den færdig ved svag varme. Lad cremen køle let. Tilsæt æggehvider. Mens cremen er lun kommes den på en sifon og tilsættes to patroner gas. Kom flasken i en gryde og dæk med vand, således halvdelen af flasken er dækket. Flasken skal stå op. Lad flasken stå ved 50 grader i ca. 30 min. lige inden servering rystes flasken grundigt.

ANDET

Friske jordbær, rensede rengjorte og skåret i kvarte.

Friske hindbær, rensede og rengjorte.

4 spsk. hjemmesyltede rødbeder i små tern på 1 gange 1 cm.

Rød syre.

(Sponsoreret)

More from Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Frygt Ikke Røræg

Røræg (eller scrambled eggs) er en fantastisk lille ret, som smager godt....
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *