Top Nyheder
Du er her: Hjem » Opskrifter » Bagværk » Sprøde pizzabunde

Sprøde pizzabunde

Hemmeligheden bag sprøde pizzabunde er at lave pizzaen på bagepapir først, og bagefter trække bagepapiret med pizzen på over på en varm bageplade og så direkte i en varm ovn! Et æg i dejen skulle også være med til at gøre pizzabunden mere sprød.

Her er en god opskrift på pizzabunde:

2 store pizzabunde.

Ingredienser:

50 g gær
4 dl lunken vand
1 tsk havsalt
1 spsk olie (olivenolie eller lign.)
1 æg
200 g durummel
300 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Gæret røres ud i det lunkne vand. Tilsæt olie og alt durummelet og rør godt. Tilsæt salt og æg, og lidt mere mel. Hold lidt igen med melet. Tilsæt mel, indtil dejen er blød og ikke klistrer mere.

Lad hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Tænd ovnen med bageplader i på 220 grader (evt. varmluft 200 grader).
Del dejen i 2 dele. Rul bundene ud, så de passer til bagepladen. Når bundene er rullet ud, så læg dem på bagepapir på et køkkenbord. Put fyld på.

Træk bagepapiret med pizzaen på, over på den varme bageplade. Sæt dem direkte i den varme ovn. Bages i ca. 20 min.

En kommentar

  1. En anden god idé er at bage pizzaen ovenpå et ildfast fad, der er vendt på hovedet inde i ovnen – på den måde opnår man næsten den samme bund som ved stenovnsbagte pizzaer!

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjortDe påkrævede felter er markerede *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tilbage til toppen