Sådan spiser du mere fisk og undgår sygdomme

imagegen.ashx

Vi europæere spiser mange fisk. Faktisk spiser vi flere fisk end vi har gjort længe, men set udfra målinger spiser vi danskere stadig ikke nok. Vores indtag af kød er stadig langt højere end indtaget af fisk og grøntsager. I Japan spiser man gerne op mod et kilo fisk pr. person om ugen, i Danmark er det ca. 250 g. pr. person om ugen. Men det tal kunne sagtens blive højere.

Fisk smager nemlig ikke bare godt. Fisk har også en masse sundhedsmæssige fordele. De indeholder en masse sund fedt og rigtig mange gode proteiner. Hjerteforeningen anbefaler også at man spiser op mod 350 g. fisk om ugen. Og 200 ud af de 350 g. bør være de såkaldte fede fisk, som fx. er laks, sild og makrel. Blandt de magre fisk findes torsk, rødspætter, sej og skaldyr.

laks_citron_foto_1

Når du handler så planlæg dine måltider. Sørg for at der kommer fisk på bordet til aftensmaden to gange om ugen og husk at fisk i madpakken også er rigtig lækkert. Her er torskerogn og makrel nogle gode bud på nem fisk, som de fleste holder af.

Men når det kommer til fisk er der selvfølgelig også en masse snak om at vi ikke må overfiske, vi skal passe på havene og nogle fisk indeholder også skadelige stoffer. Derfor er det som grundregel en rigtig god ide, at købe dine fisk hos en fiskehandler. Snak med ham om hvor fiskene kommer fra og hvad de indeholder, hvis du er i tvivl.

Og det behøver slet ikke være dyrt at handle fisk hos fiskehandleren. Spis de fisk som er i sæson og hold dig evt. til de billige udskæringer. Og hvis du er i tvivl om hvordan fisken skal tilberedes kan fiskehandleren også sagtens hjælpe dig på vej. Hvis du undgår fisk fordi der er ben i, så bare bed om fileter, så er du på den sikre side.

hqdefault

Gennem den sidste måned har jeg i samarbejde med Glyngøre udviklet 7 opskrifter, som alle indeholder lækre fisk tilberedt i Glyngøres Nemsaucer. Alle opskrifterne tager kun 20 minutter at lave og så smager de fantastisk. Det er nemt, sundt og perfekt til familien Danmark. Jeg har lavet opskrifterne netop for at gøre madlavningen nemmere for den travle familie og jeg håber, at de når ud til mange som kan få glæde af dem. Se Glyngøres Fiskeopskrifter her.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Glyngøre.

 

More from Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Mandagmorgen i det virkelige liv

Redigerede, polerede billeder af smukke børn og fantastiske forældre pryder ikke kun...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *