Rabarbermarmelade i Marts

Hvis man som jeg, er begyndt at få forårsfornemmelser, så kan man med rette begynde at gå igennem sin fryser, for at få ryddet op i alle de ting man har samlet i løbet af efteråret og vinteren. Dette gjorde jeg idag i anledning af en fridag sammen med sønnen og det var til stor tilfredsstillelse, da det var overstået;)

Jeg fandt intet mindre end mange gode kilo rabarber, som jeg sidste sommer fik hjemme fra mine forældres have. Da jeg fik dem, havde jeg ikke tiden til at bruge dem, så jeg skar dem i skiver og frøs dem, til en anden go gang. Den gode gang, kom så idag. Frem med rabarberne og så blev der lavet lækker, hjemmelavet, husmormarmelade i Marts. Så fortvivl ikke til sommer eller efteråret, hvis du ikke har tid til at sylte. Gør det nu, inden fryseren atter skal fyldes med sommerens goder:)

Her følger min Rabarbermarmeladeopskrift:

Ingredienser

1 kg rabarber

300-400 gr sukker (smag til, alt efter hvor sure dine rabarber er)

1 vanillestang

Lidt kanel

Evt. Revet skal fra en økologisk citron, og lidt revet ingefær.

Fremgangsmåde

Rens rabarber og skær dem i ca 3-4 cm. stykker

Ønsker man rabarberstykker i sin marmelade, gør man følgende:

Rabarberne lægges i et ildfast fad og overhældes med de resterende ingredienser. Dernæst skal det have ca. 35 min. i ovnen ved 200 grader. Efterfølgende sies saften fra og hældes i en gryde. Kog saften ind til en sirup og hæld de resterende bær over i marmeladeglassene, som er blevet skyllet med Atamon. Når siruppen har en tilpas konsistens hældes den over i glassene (husk at tage vaniliestangen fra;)

Ønsker man IKKE rabarberstykker i marmeladen, gør man følgende:

Kog rabarberne og alle de resterende ingredienser indtil rabarberne er gennemkogte og indtil det har kogt ind til en passende konsistens. (Så det meste vand er fordampet). Find så stavblenderen frem og blend marmeladen, indtil den har den konsistens du ønsker. Smag den til og fyld den i atamonskyllede glad. Lad den køle natten over og så er den klar til at blive nydt:)

Velbekomme! 🙂

 

 

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.