Mascarpone Cheesecake

8 pers.

Ingredienser

240 g. digestive kiks

120 g. smeltet smør

250 g. mascarpone (italiensk flødeost. Kan købes i bl.a. Kvickly og Bilka)

250 g. flødeost

400 g. kondenseret mælk på dåse (Kan bl.a. fås i asiatiske butikker)

1/2 dl. honning

3 dl. piskefløde

2 tsk kanel

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 150 grader. Smør en 23 cm. springform let og kom bagepapir i bunden. Blend smeltet smør og kiks sammen. Belæg springformen i bunden og op af siderne, med kiksemassen. Pres massen godt ned i formen. Bag den i 15 min. og lad den køle af.

Fyld

Pisk mascarpone, flødeost blødt. Tilsæt kondenseret mælk samt honning. Pisk fløden til blødt skum og vend det i massen. kom fyldet i formen og drys toppen med kanel. Kør derefter en kødnål eller en kniv gennem kanelen på toppen og lav evt. små cirkelmønstre. Frys kagen i min. 4 timer inden servering. tag den op af fryseren ca. 20 min. inden servering. Kagen kan genfryses, hvis det hele ikke bliver spist på en aften.

More from Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Kan det betale sig, at lave sin egen sodavand?

Da jeg var barn i 80’erne havde vi en sodavandsmaskine. Jeg husker,...
Read More

4 Comments

  • Hej Ann-Alicia 🙂
    Jeg skal holde super bowl fest i aften, og har lovet drengene at lave cheesecake. Mascarpone er indkøbt, og så vil jeg lige høre om man godt bare kan bruge 500 g. af det, og ikke 250 g mascarpone og så 250 g. alm flødeost?

    Simon

  • Hej Simon. Vil helt klart anbefale at du også bruger flødeost. Hvis du ikke har det så måske skyr eller cremefraiche. Ellers smutter du lige ned i kiosken og køber det. Men skynd dig for den skal have noget frysetid. Men det er verdens bedste cheesecake;) go fornøjelse.

  • Hej Ann-Alicia,
    Har et 1/2 glas kirsebærsovs fra jul – kan jeg “forynde” det med lidt husblas og lave et “låg”? Vil så droppe kanel.
    Glæder mig til at bage denne kage,
    v.h.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *