8 pers.
Ingredienser
240 g. digestive kiks
120 g. smeltet smør
250 g. mascarpone (italiensk flødeost. Kan købes i bl.a. Kvickly og Bilka)
250 g. flødeost
400 g. kondenseret mælk på dåse (Kan bl.a. fås i asiatiske butikker)
1/2 dl. honning
3 dl. piskefløde
2 tsk kanel
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 150 grader. Smør en 23 cm. springform let og kom bagepapir i bunden. Blend smeltet smør og kiks sammen. Belæg springformen i bunden og op af siderne, med kiksemassen. Pres massen godt ned i formen. Bag den i 15 min. og lad den køle af.
Fyld
Pisk mascarpone, flødeost blødt. Tilsæt kondenseret mælk samt honning. Pisk fløden til blødt skum og vend det i massen. kom fyldet i formen og drys toppen med kanel. Kør derefter en kødnål eller en kniv gennem kanelen på toppen og lav evt. små cirkelmønstre. Frys kagen i min. 4 timer inden servering. tag den op af fryseren ca. 20 min. inden servering. Kagen kan genfryses, hvis det hele ikke bliver spist på en aften.
Hej Ann-Alicia 🙂
Jeg skal holde super bowl fest i aften, og har lovet drengene at lave cheesecake. Mascarpone er indkøbt, og så vil jeg lige høre om man godt bare kan bruge 500 g. af det, og ikke 250 g mascarpone og så 250 g. alm flødeost?
Simon
Hej Simon. Vil helt klart anbefale at du også bruger flødeost. Hvis du ikke har det så måske skyr eller cremefraiche. Ellers smutter du lige ned i kiosken og køber det. Men skynd dig for den skal have noget frysetid. Men det er verdens bedste cheesecake;) go fornøjelse.
Hej Ann-Alicia,
Har et 1/2 glas kirsebærsovs fra jul – kan jeg “forynde” det med lidt husblas og lave et “låg”? Vil så droppe kanel.
Glæder mig til at bage denne kage,
v.h.
Ja, det ville jeg da bare springe SÅ meget ud i – lyder vildt lækkert 🙂 Husk at varme sovsen op inden du kommer husblassen i;)