Lammekølle m. balsamico svampe

Ingredienser:

1 stk. lammekølle (ca.1,5 kg)

4  kviste rosmarin (eller 3 tsk. alm. tørret rosmarin)

2 fed hvidløg

6 tsk oliven olie

salt og peber

300 g svampe (champingons eller lign.)

3 tsk balsamico eddike

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 160 grader (varmluft 140 grader). Hvis der bruges rosmarinkviste, så lav nogle huller i lammekøllen med en kniv og stik kvistene deri. Hvis ikke der bruges kvistet, så tilsæt det tørrede rosmarin til olieblandningen, som er fint hakket hvidløg blandet med olie. Blandingen gnubbes ind i kødet sammen med salt og peber. Læg lammekøllen i et ildfast fad og steg i ovnen i ca. 3 timer. Hvis det er nødvendigt, så hæld lidt vand ned i fadet. Lammenkøllen kan vendes undervejs – men behøves ikke.

Balsamico svampe:

Lige inden kødet er færdigt, laves svampene. Steg svampene i lidt olie. Tag panden af varmen, og tilsær balsamico, salt og peber. Arrangere svampene rundt om lammekøllen lige inden servering.

 

Written By
More from Julie Skals

Alternativt voks!

Den gode gamle Blå Nivea i metaldåse er perfekt til tørt hår....
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *