Kan Citroner & Agurker Holde Sig i Køleskabet?

 

Hej Alicia.

Jeg har hørt, at man ikke bør lægge citroner i køleskabet, da det kan lide skade. Kan man lægge dem i køleskabet, og hvordan skal det så gøres?

Gælder der noget lignende om agurker, kan de også give skade på et køleskab? Og hvordan er det med at lægge citroner i dybfryseren?

Jeg håber, du kan hjælpe mig med disse spørgsmål.

Venlig  hilsen

Norma Worm

SVAR

Hej Norma. Idet vi ved at vores gode venner ved Frugtformidlingen ved en masse om dette har vi fået Trine Krebs derfra, til at svare på dette spørgsmålet, og svaret kommer her:

“Køleskabe kan sagtens klare syren fra citroner – den er ikke så stærk, at den kan ødelægge dit køleskab på nogen måde. Agurken ej heller- den er faktisk slet ikke sur og jeg kan ikke begribe, hvordan den skulle kunne angribe køleskabet. Måske handler det mere om, hvorvidt de to råvarer hører til i køleskabet af smagsmæssige årsager. Mange frugter og grøntsager vokser og gror under varme forhold – fx agurk og citron. Det kan ret tit give en indikation af, hvordan varerne skal opbevares. Tænk over, hvordan de må have det optimalt for at gro og leve. Den temperatur er ofte ikke helt tosset i forhold til opbevaring. Du skal naturligvis tænke i hele vækstperioden – fx rodfrugter. De har det godt i jorden om sommeren i DK, hvor det er varmt. Men de kan sandelig også stå i jorden – overdækket med halm, når det er rigtigt rigtigt koldt – bare de holdes frostfrit. Citrustræer står i landskaber, hvor der er varmt – men også tit steder, hvor der kan være koldt om natten. Så citronen er en hårdfør sag, som har det godt ved høje såvel som lave temperaturer. Optimalt opbevares citronen ved 10-13 grader…den kan klare køleskab – den kan klare sig udenfor køleskab, måske dog blot i en anelse kortere tid. Og tiden før den bliver skimlet, vil ofte variere, fordi at citroner naturligvis har lang vej til Danmark og derfor er det ikke til at vide, hvad de undervejs har været udsat for. Agurker elsker varme. Hvis du nogensinde har været i et agurkedrivhus – så ved du, at så snart varmen kommer, så eksploderer agurkerne. Fra den ene dag til den næste bliver, går agurken fra at være skoleagurk størrelse til at være en færdig agurk. Agurken kan klare køleskab, men spiser du den kold, vil den ikke smage så meget af agurk, som en agurk der ligger udenfor køleskabet. Og en agurk kan sagtens klare mange dage på køkkenbordet – udenfor køleskabet. Tilgengæld kan agurken ikke klare, hvis det er for koldt i køleskabet, så bliver den glasagtig og mister sin smag. Vidunderligt, som frugter og grøntsager kan meget mere, end vi lige går og tror. Det bedste råd er, spis friske varer – helst lige ude fra din egen have. Så smager de bedst. Og de er spist, inden du skal tænke på, at opbevare dem i køleskabet.”

Håber det kan bruges.

Vh. Alicia

More from Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Modetanker om børnekollektioner for forår/sommer 2015

I sidste uge deltog jeg i CIFF (Copenhagen international fashion fair) i...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *