Sæt en hyldeblomst i pandekagen. Det er flot – og så smager det så godt! Kan bruges i alle slags pandekageopskrifter, tilsæt gerne lidt revet økologisk citron skræl i dejen inden bagning. Hele blomsten sættes ned i pandekagen på panden, og stilkene klippes af. Så bliver blomsterne i dejen.
Her er opskriften på tykke amerikanske pandekager – kan spises med is og sirup!
Ingredienser:
160 g. mel
½ tsk natron
¼ tsk salt
1 spsk sukker
1 æg
2 ½ dl kærnemælk
1 spsk olie
1 spsk økologisk revet citron
10 stk. skyllet hyldeblomster
Fremgangsmåde
Mel, natron, salt og sukker blandes. I en anden skål piskes æg, kærnemælk og olie sammen. Det hele røres sammen – dejen skal være klumpet!! Bag små tykke pandekager. Sæt hyldeblomsten ned i pandekagen, når de lige er kommet på panden. Klip stilken af. Vend pandekagen om, og bag færdig på den anden side. Spises med is og sirup – gerne ahorn.