Hybensaft

Hej igen, tak for det gode råd med vaskemaskinen. Nu er jeg på jagt efter en god opskrift på hybensaft. Så sund som muligt. Kan den fremstilles af hele frugter eller skal de tømmes for kerner?
Venlist Karina

SVAR

Ingredienser

3-5 kg hyben

1l vand

3 tsk. citronsyre

350 g. sukker

1 tsk. flydende atamon

Fremgangsmåde

Frugterne befries for blomst og stilk. Store hyben må flækkes og befries for kerner. Frugten skylles, vand og citronsyre bringes i kog. Halvdelen af frugten hældes i og koges af til saft under låg 10 – 15 min. Hybenfrugterne løftes op med en hulske og resten hældes i gryden og koges af i det samme vand, der således bliver mere koncentreret. Saften sies fra de sidste frugter, koges op med sukker, tilsættes atamon og fyldes på mørke flasker, der proppes med det samme. Hybenskallerne kan koges af endnu engang.

(Opskriften er fra, “Den store grønne syltebog.”)

1 Comment

  • Tusind tak, glæder mig til at komme i gang. Kan alle slags hyben bruges?
    Venligst Karina

    Hej Karina.
    Ja, det kan de i princippet, men normalt bruges de store runde hyben, der vokser i hegn og ved stranden. Go fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *